Γιορτάζουν τα Μουσεία

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-18, 11:26:43
Γιορτάζουν τα Μουσεία

Εκδηλώσεις και δράσεις για το κοινό με αφορμή τη σημερινή διεθνή ημέρα

Την τιμητική τους έχουν σήμερα τα Μουσεία, που ανοίγουν διάπλατα τις πύλες τους στο κοινό. Τα Μουσεία γιορτάζουν σήμερα 18 Μαΐου, που η διεθνής ημέρα Μουσείων, όπως έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) με διάφορες εκδηλώσεις, που φέτος είναι αφιερωμένες στο θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού, το μέλλον της παράδοσης».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας συμμετέχει στον εορτασμό με τις εξής εκδηλώσεις:

«Από τα περίαπτα …στα χαϊμαλιά» είναι η δράση που διοργανώνεται αύριο Κυριακή 19 Μαΐου στις 11.00 το πρωί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Πρόκειται για θεματική περιήγηση στα κοσμήματα διαφόρων περιόδων που εκτίθενται στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, με εργαστήριο κατασκευής δακτυλιόσχημων νεολιθικών περίαπτων με διάφορα υλικά.

Σήμερα Σάββατο η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες. Παράλληλα είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες στην αυριανή δράση.

 

Το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της διεθνούς ημέρας Μουσείων το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων επέλεξε το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ως τιμώμενο για το 2019. Το ΠΙΟΠ συμμετέχοντας στον φετινό εορτασμό με θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού, το μέλλον της παράδοσης» διοργανώνει ποικίλες δράσεις στην Αθήνα και στο δίκτυο Μουσείων του στην περιφέρεια.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας του ΠΙΟΠ στο Βόλο έχουν ως εξής:

Σήμερα Σάββατο 18 και αύριο Κυριακή 19 Μαΐου 10.30 - 13.00 προγραμματίζεται η «Νεολιθική κεραμική για παιδιά», εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών από την ομάδα «Νόον έγνω». Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2421029844.

Αύριο Κυριακή 19 Μαΐου 20.00 – 23.00διοργανώνεται βραδιά αστροπαρατήρησης, σε συνεργασία με την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος που εδρεύει στον Βόλο. Με αφορμή τον εορτασμό της ευρωπαϊκής νύχτας Μουσείων και την επέτειο πενήντα χρόνων από την πρώτη προσσελήνωση, ο κ. Λουκάς Ζαχείλας θα μιλήσει με θέμα «Ενα μικρό βήμα… κι όμως διαρκεί πενήντα χρόνια».

Στη συνέχεια, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από μια ουρανογραφία τον νυχτερινό ουρανό, τους πλανήτες και τους αστερισμούς, καθώς επίσης και να παρατηρήσουν τον έναστρο ουρανό με τηλεσκόπια, που θα έχουν τοποθετηθεί στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου. Είσοδος ελεύθερη.

Στο πλαίσιο του εορτασμού σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου η είσοδος σε όλα τα Μουσεία του ΠΙΟΠ θα είναι ελεύθερη

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
5
=