ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνής διάκριση Βολιώτη

διεθνής-διάκριση-βολιώτη-509560

Ο Απόστολος Τσιάρκας απέσπασε το πρώτο βραβείο συμμετέχοντας σε μεγάλο διαγωνισμό σύνθεσης ταινίας animation

Χρυσή διάκριση απέσπασε ο Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Απόστολος Τσιάρκας, o οποίος κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης για ταινία animation, ανάμεσα σε πλήθος συμμετοχών. Ο διεθνής διαγωνισμός διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της σειράς «Γέφυρες», με τη συμμετοχή δημιουργών από όλο τον κόσμο, από Ελλάδα και Αγγλία μέχρι τη Νότια Αφρική.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο 35χρονος Βολιώτης συνθέτης ανέβηκε στο ψηλότερο βάθρο της διοργάνωσης παίρνοντας τα εύσημα της κριτικής επιτροπής που απαρτιζόταν από τους Φοίβο Δεληβοριά συνθέτη – τραγουδιστή, Μαρινέτα Κρητικού σκηνοθέτιδα, Δημήτρη Μαραγκόπουλο συνθέτη, διευθυντή της σειράς «Γέφυρες», Ευανθία Ρεμπούτσικα συνθέτρια, Theodore συνθέτη, Gary Salomon συνθέτη.

Η ταινία «Once upon a line», που επιλέχθηκε για τον φετινό διαγωνισμό και οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να την επενδύσουν μουσικά, θα προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ, κάνοντας ευρύτερα γνωστό το πολυδιάστατο ταλέντο του Βολιώτη δημιουργού.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Απόστολος Τσιάρκας εξέφρασε τα συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης που τον διακατέχουν, ενώ τόνισε ότι μέσα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση είχε τη δυνατότητα να ανιχνεύσει τις δημιουργικές του δυνατότητες.

Ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος, ο οποίος διευθύνει τη σειρά «Γέφυρες» και ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής δήλωσε από την πλευρά του: «Μέσα από μια εξαιρετικά αντικειμενική και δύσκολη διαδικασία με υψηλά κριτήρια και συναγωνισμό από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο ο Απόστολος Τσιάρκας κέρδισε επάξια το πρώτο βραβείο με μια εργασία, που δείχνει πολύ υψηλό επίπεδο στη σύνθεση, αλλά και την τεχνική. Οι δυνατότητές του ειδικά στον τομέα του κινηματογράφου, της μουσικής και της εικόνας είναι πάρα πολύ μεγάλες» είπε.

Μουσικές περγαμηνές

Ο Απόστολος Τσιάρκας ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τη μουσική, σπούδασε στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου και στις μουσικές του περγαμηνές καταγράφονται τα διπλώματα αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας, ενοργάνωσης και πτυχίο βυζαντινής μουσικής. Εχει συνθέσει, ενορχηστρώσει και γράψει τους στίχους για πολλά τραγούδια, που κυκλοφορούν σήμερα από διάφορες δισκογραφικές εταιρείες στην Ελλάδα. Παράλληλα, είναι επαγγελματίας εικονογράφος για παιδικά παραμύθια, καθώς και βιβλίων για ενήλικες.

Το ταλέντο του φάνηκε από το θρανίο, καθώς είχε αποσπάσει το πρώτο πανελλήνιο βραβείο στους μαθητικούς αγώνες μουσικής, όταν ήταν μαθητής του 2ου Ενιαίου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας.

Μιλώντας για τον διεθνή διαγωνισμό που συμμετείχε και την απονομή υπογράμμισε ότι «το επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν πολύ υψηλό, οι συνθέσεις καταπληκτικές και μπορούσες να δεις πού βρίσκεται ο πήχης και αν είσαι σε καλό επίπεδο. Κυρίως ήταν ο αυτοέλεγχος το κίνητρο συμμετοχής, για να δω πού βρίσκομαι, σύμφωνα με αυτά που μπορώ να κάνω» είπε.

Το όνειρό του είναι «να δημιουργώ, να μπορώ να έχω την πολυτέλεια να ευχαριστιέμαι και να απολαμβάνω αυτές τις δημιουργικές δουλειές» όπως είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι «είναι σημαντικό να γνωρίζεις ανθρώπους, που είναι διακεκριμένες προσωπικότητες. Μέσα από κάθε συμμετοχή, ασχέτως διάκρισης, ανοίγουν καινούργιοι δρόμοι και προοπτικές για το μέλλον», υπογράμμισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου