ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρίγη συγκίνησης στο Συνεδριακό Κέντρο Βόλου

ρίγη-συγκίνησης-στο-συνεδριακό-κέντρ-512452

Η Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου τίμησε τη μνήμη μέλους της, που χάθηκε πρόωρα

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία πλήθος κόσμου τιμήθηκε προχθές Κυριακή το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο Βόλου η γιορτή της μητέρας. Την εκδήλωση, που διοργάνωσαν από κοινού η Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας και ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ σε συνεργασία με τον Σύλλογο για τη Διάδοση της Ελληνικής Παράδοσης Κάτω Λεχωνίων.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο μέλος του Συλλόγου για τη Διάδοση της Ελληνικής Παράδοσης Κάτω Λεχωνίων και ένθερμη υποστηρίκτρια της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού Ελενα Στεργιοπούλου, που πριν έναν χρόνο μόλις σε ηλικία 52 ετών έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

«Ενα πρόσωπο που εδώ και είκοσι χρόνια στήριζε εγκάρδια τη Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού και τον Σύλλογο Διάδοσης της Ελληνικής Παράδοσης Κάτω Λεχωνίων και η απουσία της δεν περνά απαρατήρητη σε καμία περίπτωση. Ο χορός ήταν η ζωή της, έπαιρνε ανάσα και έδινε και πάλι στον χορό όλη της την ενέργεια. Δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ», επισήμανε συγκινημένη η Βίκυ Τσεκούρα, πρόεδρος της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος, αφού μίλησε για τη σπουδαιότητα του ρόλου της μητέρας, επισήμανε ότι ο Δήμος Βόλου θα είναι πάντα αρωγός στους συλλόγους, που προάγουν την παράδοση και τον πολιτισμό.

Το έργο της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού εξήρε στον χαιρετισμό του ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, που έκανε ειδική μνεία στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Λέσχη στην τοπική κοινωνία. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας, ο οποίος υπογράμμισε την πρόθεση της Ομοσπονδίας να στηρίζει πάντα πρωτοβουλίες, που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο και προάγουν την ιδέα της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 10 καλλιτέχνες από όλη τη Θεσσαλία, την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος είχε αναλάβει το συγκρότημα «Διπλοπενιές» και υπεύθυνοι μαέστροι ήταν ο Χρήστος Σταμούλης στο λαϊκό κομμάτι και ο Γιάννης Μπάος στο δημοτικό. Επίσης, στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα χορευτικά τμήματα της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού και του Συλλόγου Διάδοσης της Ελληνικής Παράδοσης Κάτω Λεχωνίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου