ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυλαία στο Lab Art με τη «Φροσύνη»

αυλαία-στο-lab-art-με-τη-φροσύνη-514855

Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαΐου στον πολυχώρο Τσαλαπάτα

Η καθηλωτική παράσταση μονόλογος της Σύνθιας Μπατσή σε σκηνοθεσία Λάζαρου Βαρτάνη και Στέφανου Παπατρέχα «Φροσύνη», που αποκόμισε εγκωμιαστικά σχόλια από θεατές και κριτικούς στην Αθήνα, έρχεται στο Βόλο, στο Lab Art για δύο βράδια στον πολυχώρο Τσαλαπάτα.

Μία νεαρή γυναίκα ηθοποιός στο πλαίσιο ενός αυτοσχεδιασμού ετοιμάζει έναν μονόλογο με αφορμή την κυρά – Φροσύνη.

Το ιστορικό πρόσωπο θρύλο των Ιωαννίνων, που πνίγηκε από τον Αλή Πασά στη λίμνη Παμβώτιδα εξαιτίας του έρωτά της για τον γιο του Μουχτάρ.

Ψάχνοντας πληροφορίες και υλικό για εκείνη, βρίσκει πράγματα που τη γοητεύουν. Δοκιμάζει ρούχα, στάσεις, φωνές από την τελευταία νύχτα της Φροσύνης, προβάλλει τις σκέψεις πάνω στη ζωή, τον γάμο, τα παιδιά της και τις απαιτήσεις των άλλων για εκείνη, τις απαιτήσεις του έρωτά της.

Πια δεν είναι η ηθοποιός, δεν είναι η Φροσύνη.

Είναι μια γυναίκα δέσμια των επιθυμιών τόσο των γύρω της, όσο και των δικών της.

Μια γυναίκα που της μέλλεται να πνιγεί, να μείνει στη μνήμη όλων ως αυτό που οι άλλοι κατάλαβαν.

«Η πόρνη, η γυναίκα που πρόδωσε την πατρίδα, η ξεδιάντροπη… Κι εγώ σαν ένα παιδί σε ένα σταυροδρόμι, μόνη, μετέωρη ανάμεσα σε όλα αυτά. Σαν απλός θεατής της ζωής μου».

Συντελεστές: Κείμενο: Στέφανος Παπατρέχας Σκηνοθεσία: Λάζαρος Βαρτάνης – Στέφανος Παπατρέχας Σκηνικά, κοστούμια: Ελλη Εμπεδοκλή Μουσική: Σίσσυ Βλαχογιάννη Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος Φωτογραφίες, trailer, σχεδιασμός αφίσας: Ναταλία Β. Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Καναβός Στην παράσταση ακούγεται η φωνή του Αιμίλιου Χειλάκη. Στον βασικό ρόλο ερμηνεύει η Σύνθια Μπατσή.

Info: Τοποθεσία: Lab Art Theater, πολυχώρος Τσαλαπάτα Παραστάσεις: Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαΐου στις 20.30 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2421 403454 Τιμή εισιτηρίου: €10 Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr, Κεχαΐδης, Illusion, Wind, Seven Spots.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου