Τα μουσεία κόμβοι πολιτισμού

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-11, 16:30:08
Τα μουσεία κόμβοι πολιτισμού

Εκδηλώσεις στο Τσαλαπάτα με αφορμή τον εορτασμό της διεθνούς ημέρας μουσείων

Στο πλαίσιο του εορτασμού της διεθνούς ημέρας μουσείων (18/5), το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων επέλεξε το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ως τιμώμενο ίδρυμα για το 2019.

Το ΠΙΟΠ συμμετέχοντας στον φετινό εορτασμό με θέμα «Τα μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: Το μέλλον της παράδοσης» διοργανώνει ποικίλες δράσεις στην Αθήνα και στο δίκτυο μουσείων του στην περιφέρεια.

 

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις στον Βόλο έχουν ως εξής:

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.&Σ. Τσαλαπάτα,

Βόλος Τετάρτη 15 Μαΐου (ώρα 10:30)

«Με τούβλα, χρώματα και άλλα υλικά χτίζουμε μωσαϊκά» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες Γ΄- ΣΤ΄ τάξεων Δημοτικού και ειδικών σχολείων με την προσέγγιση του προγράμματος STEAM. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2421029844.

 

Σάββατο 18, Κυριακή 19 Μαΐου (ώρες 10:30 - 13:00)

«Νεολιθική κεραμική για παιδιά» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, ηλικίας 9 έως 12 ετών, από την ομάδα «Νόον Εγνω». Με επίκεντρο τον πηλό, συνδετικό στοιχείο με τον χώρο του εργοστασίου και τα προϊόντα του, τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα γοητευτικό ταξίδι στον χρόνο μέσω της επαφής τους με τη νεολιθική κεραμική (διήμερο αυτοτελές εργαστήριο).

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2421029844.

 

Κυριακή 19 Μαΐου (ώρες 20:00 - 23:00)

«Παρατηρώντας τ’ αστέρια στο μουσείο» Βραδιά αστροπαρατήρησης, σε συνεργασία με την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος που εδρεύει στον Βόλο. Με αφορμή τον εορτασμό της ευρωπαϊκής νύχτας μουσείων και την επέτειο πενήντα χρόνων από την πρώτη προσσελήνωση, ο κ. Λουκάς Ζαχείλας θα μιλήσει με θέμα: «Ενα μικρό βήμα… κι όμως διαρκεί πενήντα χρόνια». Στη συνέχεια οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από μια ουρανογραφία τον νυχτερινό ουρανό, τους πλανήτες και τους αστερισμούς, καθώς επίσης και να παρατηρήσουν τον έναστρο ουρανό με τηλεσκόπια, που θα έχουν τοποθετηθεί στον υπαίθριο χώρο του μουσείου.

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=