ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Γ. Κωστής παρουσιάζει οπτικοποιημένα ποιήματα φίλων του ποιητών

ο-γ-κωστής-παρουσιάζει-οπτικοποιημέν-516823

Εκδήλωση από τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου και τη ΧΕΝ

Ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου και η ΧΕΝ Βόλου διοργανώνουν την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Παρκ εκδήλωση, που θα προβληθεί βίντεο του Γιάννη Κωστή με οπτικοποιημένα ποιήματα των Μαίρης Γαβαλά, Νίκου Κούτσουρου, Βασίλη Λαμπρόπουλου, Jean Claude και Μπάμπη Τσέλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Με αφορμή την οπτικοποίηση των ποιημάτων ο Γ. Κωστής γράφει: «Εδώ και έναν χρόνο περίπου πιάστηκα σε δίχτυα ποιημάτων φίλων μου, που τα γνώρισα από βιβλία τους ή μέσα από το facebook που τα δημοσίευσαν. Στην προσπάθεια λοιπόν δικής μου εμβάθυνσης στο νόημα του «τι θέλει να πει ο ποιητής;», προέκυψε ο οπτικομουσικός «στολισμός» των ποιημάτων, που συγχρόνως κάνει πιο θελκτική τη γνωριμία του ποιήματος σε κάποιον που δεν θα καθόταν να το διαβάσει από το γραπτό. Στην κοινωνία του θεάματος που ζούμε, το βίντεο κατέχει κυρίαρχη θέση στην καθημερινότητά μας, έτσι ας παίξει ακόμη έναν ρόλο νομίζω εποικοδομητικότερο.

Ετσι προέκυψε η «βιντεοποίηση» ποιημάτων πέντε φίλων ποιητών, που τους άρεσε και έδωσαν την άδειά τους να προβληθούν δημόσια.

Οσο για τους ίδιους, κάποιες μέρες του χρόνου θαρρώ πως πρέπει να σωπαίνουν για ν’ ακούν την ηχώ των ποιημάτων τους, που τραγουδούν οι άνθρωποι…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου