ΛΑΡΙΣΑ

Η θεατρική ομάδα του ΕΠΑΛ Τυρνάβου κοντά στην Κιβωτό του Κόσμου στον Βόλο

η-θεατρική-ομάδα-του-επαλ-τυρνάβου-κον-518074

Πλήθος κόσμου στην παράσταση «Αμλετ ο Γ΄»

Πλημμύρισε κόσμο το Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου «Μαξίμ» την περασμένη Δευτέρα, όπου η θεατρική ομάδα του ΕΠΑΛ Τυρνάβου παρουσίασε την παράσταση «Αμλετ ο Γ’». Στην παράσταση τιμώμενα πρόσωπα ήταν τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου, τα οποία διαμένουν στη δομή του Διμηνίου Μαγνησίας. Μετά από πρόσκληση της θεατρικής ομάδας, τα παιδιά της Κιβωτού παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν τον «Αμλετ Γ’». Την εκδήλωση προλόγισε η διευθύντρια του ΕΠΑΛ Νούλα Ελένη. Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου Ψύρρας Αναστάσιος, υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, καθηγητές, γονείς, μαθητές και πολλοί πολίτες. Ακολούθησε δείπνο με τα παιδιά της Κιβωτού σε ταβέρνα του Τυρνάβου, το οποίο πρόσφερε ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Τυρνάβου.

Ο «Αμλετ Γ’» είναι διασκευή της τρελής κωμωδίας «Αμλετ Β’» του Σαμ Μπόμπρικ, που είναι βασισμένη στο κλασικό έργο του Σέξπιρ κι αποτελεί μία ανατρεπτική μεταφορά στο σχολικό συγκείμενο. Ολα ξεκινούν όταν το φάντασμα του Διογένη του Κυνικού πείθει τον Αμλετ να ξαναπάει σχολείο. Η πρώτη ημέρα στο σχολείο, ο λόγος που εκφωνούν οι επίσημοι, η σχολική παράσταση, οι μαθητικές εκλογές και οι σχολικές εκδρομές εναλλάσσονται στην πλοκή του έργου και υπηρετούν τον τελικό στόχο. Ο Διογένης διαχειρίζεται το θυμικό του Αμλετ και την ασταθή συναισθηματική του κατάσταση, για να αναβιώσει στο σχολείο τις αρχές και τους κανόνες της Δημοκρατίας που υπήρχαν στην Αρχαία Ελλάδα.

Στην παράσταση ακούστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι που βασίζεται στη διεθνή σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού (1989). Επαιξαν οι Αναστασίου Δημήτρης (Αμλετ), Καλάι Ανέστης (Κλαύδιος), Παρασκευά Λένα (Οφηλία), Κοντογιάννη Ειρήνη (Γερτρούδη), Μπουλουμπάση Ελένη (φάντασμα του βασιλιά), Χιούσκα Λάζαρος (φάντασμα του Διογένη), Γκάνας Θανάσης (Πολώνιος), Καραλάζος Λάμπρος (Λαέρτης), Γεράκης Αντώνης (Οράτιος), Εσια Σάρα (Βερνάρδος), Τσιαμήτας Χρήστος και Λέκα Σίλβι (Φραγκίσκος), Γκουντελίτσα Μαρία (Ρόζεκραντζ), Φετάου Τζοάννα (Γκίλντενστερν), Κουλουλαρίνας Θωμάς (νεκτροθάφτης), Γκαραγκούνου Αρετή (εκπρόσωπος εξεγερμένων), Πατρίκου Μαρσέλ (φωνή).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου