ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσίασε η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου

εντυπωσίασε-η-φιλαρμονική-του-δήμου-β-520950

Εξαίρετη παρουσία στη 2η συνάντηση Φιλαρμονικών στην Κοζάνη

Σε ένα ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 5 Μαΐου η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου. Η Φιλαρμονική συμμετείχε στη 2η συνάντηση Φιλαρμονικών στην Κοζάνη, όπου παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση πανελλαδικά την πρωτότυπη ουβερτούρα «Sherlock Holmes and doctor Watson», καθώς και με το πρόγραμμά της «Κανσόνα Αραμπιάτα», «Εξοδος» – Χατζιδάκι και Μαρκόπουλου.

Η παρουσίασή της στην κατάμεστη αίθουσα τέχνης του Δήμου Κοζάνης εντυπωσίασε.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Β. Τασούδης μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του προέδρου του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου για την πρόσκληση και επέδωσε αναμνηστικό της μυθικής Αργούς στον δήμαρχο Κοζάνης που είναι και το σήμα κατατεθέν για την πόλη μας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι Φιλαρμονικές Δήμου Βόλου, Βόνιτσας και Κοζάνης «Πανδώρα» συνόδεψαν την εικόνα της Παναγίας Ζιδανιώτισσας σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, συναισθηματικά φορτισμένη με όμορφες μελωδίες, καθώς ακολουθούσαν τα λάβαρα της Αναστάσεως όλων των ενοριών, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της Κοζάνης ενδεδυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, πρόσκοποι της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τιμητικό άγημα του Στρατού.

Κάθε χρόνο την Παρασκευή της Διακαινησίμου η σεπτή εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας, η οποία φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στην Ιερά Μονή Παναγίας Ζιδανίου νομού Κοζάνης, κομίζεται στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης και το απόγευμα της Κυριακής του Θωμά, με μία μεγαλοπρεπή λιτανεία, μεταφέρεται στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Εκατοντάδες Κοζανίτες, μικροί και μεγάλοι, με κεριά στα χέρια, υπερπλήρωσαν τόσο τον περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων, όσο και τους δρόμους στους οποίους πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Ιερής Εικόνας. Η λιτανεία μέσω των κεντρικών δρόμων κατευθύνθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, με τον Σεβασμιώτατο να τελεί δέηση μπροστά από το Δημαρχείο, ενώ πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό από το ιστορικό καμπαναριό του Αγίου Νικόλαου.

Τιμής ένεκεν που ηγείτο την πομπή η Φιλαρμονική Δήμου Βόλου προκάλεσε συγκίνηση στο τέλος της εκδήλωσης με την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου και στη συνέχεια του εμβατηρίου «Μακεδονία Ξακουστή» με το πλήθος των ευσεβών πιστών να τραγουδά σε μια παράδοση που χάνεται στα βάθη των αιώνων ξεπερνώντας τους 5.000 πιστούς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου