LIFE STYLE

Εφτασε στην Ελλάδα ο «Ιησούς» του Τζεφιρέλι -Ο ηθοποιός Ρόμπερτ Πάουελ [εικόνες]

εφτασε-στην-ελλάδα-ο-ιησούς-του-τζεφ-521716

Ο Ρόμπερτ Πάουελ θα πρωταγωνιστήσει σε ταινία του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Φώτη Κωνσταντινίδη, βασισμένη σε αληθινή ιστορία που θα γυριστεί στη Σαλαμίνα.

Ο πιο επιτυχημένος «Ιησούς» της μεγάλης οθόνης κι ένας από τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς μύθους των τελευταίων δεκαετιών, ο Ρόμπερτ Πάουελ έφτασε στη χώρα μας για τα γυρίσματα ταινίας που είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Τζο, πιλότου της RAF το αεροσκάφος του οποίου καταρρίφθηκε τον Οκτώβριο του 1944 στη Σαλαμίνα.

Δυο εκπαιδευτικοί του νησιού η Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και ο Στέλιος Καθαρός, μετά από πολύχρονη έρευνα συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία ακόμα και προσωπικά αντικείμενα του πιλότου προκειμένου η περιπέτειά του να αποδοθεί στην ταινία με κάθε λεπτομέρεια.

Τον διάσημο ηθοποιό Ρόμπερτ Πάουελ υποδέχθηκε στο Ελ. Βενιζέλος η Βάσω Θεοδωρακοπούλου- Μπόγρη

Όπως αποκάλυψε το iefimerida ο γνωστός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Φώτης Κωνσταντινίδης εντυπωσιάστηκε από την ιστορία και αποφάσισε να γυρίσει ταινία με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάουελ καθώς τους συνδέει προσωπική φιλία. Ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός έφτασε αεροπορικώς στην Αθήνα από τη Βρετανία και θα μεταβεί στη Σαλαμίνα όπου θα γυριστούν μόνο οι δικές τους σκηνές ενώ το υπόλοιπο κάστ θα αποφασιστεί αργότερα , όπως είπε στο iefimerida η Βάσω Θεοδωρακοπούλου –Μπόγρη , η οποία συμμετέχει στην επιτροπή παιδείας του Δήμου Σαλαμίνας και είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, με τον Γιώργο Πατούλη.

Στην κατοχική Σαλαμίνα λίγες μέρες πριν την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων μια ήρεμη κατά τα άλλα ημέρα σημαδεύει τη ζωή τριών ανθρώπων. Ένα συμμαχικό αεροσκάφος της RAF καταρρίπτεται ,ο πιλότος φυγαδεύεται προσωρινά από έναν ντόπιο αγρότη και μια νεαρή κοπέλα η οποία ξεφεύγει την τελευταία στιγμή .Ο αγρότης πληρώνει όμως την μεγαλοψυχία του με τίμημα την εκτέλεση του ενώ ο πιλότος πιάνεται αιχμάλωτος κ η τύχη του αγνοείται από τότε. Η κοπέλα -γιαγιά πια- αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό, ότι κρατάει στη μπιζουτιέρα της καλά φυλαγμένο ένα δακτυλίδι που της έδωσε ο πιλότος σε αυτό το μοναδικό λεπτό της συνάντησης τους και ενώ τον βοηθούσε να ξεντυθεί και να φορέσει αγροτικά ρούχα. Το δακτυλίδι γράφει το όνομα Τζο, απόγονο του οποίου θα υποδυθεί ο Ρόμπερτ Πάουελ.
Ο Ρόμπερτ Πάουελ με τη Βάσω Θεοδωρακοπούλου- Μπόγρη

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου