ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Δεληγεώργεια» πολιτισμού

δεληγεώργεια-πολιτισμού-524840

Θεσμό αποτελούν οι εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από το κοινωφελές ίδρυμα «Αφων Δεληγεώργη»

Ανοιξε ο κύκλος των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Δεληγεώργεια» που αποτελούν θεσμό. Το κοινωφελές ίδρυμα «Αφων Δεληγεώργη», που ιδρύθηκε από τον Στέργιο – Γιούλα Δεληγεώργη, συμβολαιογράφο Βόλου, από της σύστασής του επιτέλεσε αξιόλογο κοινωφελές έργο στη πόλη του Βόλου και γενικότερα στη Μαγνησία. Η εδώ και μια εικοσαετία η δραστηριότητά του εκτείνεται σε τομείς κοινωνικό, επιστημονικό και καλλιτεχνικό, συνεργαζόμενο με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, τους Δήμους Βόλου, πρώην Φερών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και διάφορους φορείς, όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο, τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών, το Μουσείο ΚΕΜΕΒΟ – Κάρλας, Ελληνοϊταλικό και Ελληνογαλλικό Σύλλογο κ.λπ.

Στον κοινωνικό τομέα έχει στηρίξει οικονομικά την ίδρυση και λειτουργία των Κοινωνικών Κέντρων Αγ. Παρασκευής, Αγ. Κυριακής, Αγ. Αναργύρων, Νεάπολης, των Κέντρων Νεότητας Αγ. Γεωργίου, Ν. Δημητριάδος, Κέντρο Πολιτών Αγ. Βασιλείου, των Πνευματικών Κέντρων Αγ. Παρασκευής, Αγ. Κυριακής, Αγ. Γεωργίου, Αγ. Ραφαήλ, Αγ. Δημητρίου, Αγ. Κοσμά, Αγ. Νεκταρίου, Αγ. Σπυρίδωνος, Αγ. Μοδέστου, Αγ. Αντωνίου, Αναλήψεως, Αγ. Γερασίμου, Αγ. Θεοδώρων, Αγ. Αννης, Αγ. Πέτρου και Παύλου, Αγ. Κωνσταντίνου Βελεστίνου, Αγ. Αθανασίου Βελεστίνου, δωρεά τριών λεωφορείων Μερσεντές στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Νεάπολης, στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Μεταμόρφωσης, στο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Αποστόλου Νέου, πραγματοποίηση ημερίδων κοινωνικών θεμάτων.

Στον επιστημονικό τομέα χρηματικές βραβεύσεις αριστούχων φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και σπουδαστών του ΔΙΕΚ Βόλου, πραγματοποίηση επιστημονικών ημερίδων και ομιλιών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών για θέματα οικονομικά, τεχνικά που αφορούν στην πόλη του Βόλου, με το ΚΕΜΕΒΟ διά την Κάρλα, παρουσίαση βιβλίου του Νικόλα Δεληγεώργη διά φιλόζωους στη Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Δημαρχείο Βόλου διά τα Δημοτικά Σχολεία, στα κατηχητικά σχολεία, στο Ορφανοτροφείο, στο Ελληνογαλλικό Δημοτικό Αγ. Ιωσήφ κ.ά.

Στον καλλιτεχνικό τομέα με την καθιέρωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων τα «Δεληγεώργεια» πραγματοποιούνται δυο φορές το χρόνο (θερινός και χειμερινός κύκλος) και περιλαμβάνουν εικαστικές εκθέσεις στην αίθουσα τέχνης του ιδρύματος Δεληγεώργη «Ηλίου Μέλαθρον» όπου προβάλλονται ντόπιοι εικαστικοί καλλιτέχνες, μουσικές συναυλίες υψηλού επιπέδου, στο Δημοτικό Θέατρο, στη Παλαιά Ηλεκτρική, στο Αχίλλειον, στο Πνευματικό Κέντρο Μητρόπολης, με μουσικούς καθηγητές και αξιόλογες βραδιές χορού. Οικονομική στήριξη διά την αποπεράτωση του κτιρίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής Βόλου και αγορά μουσικών οργάνων της. Στον πρώην Δήμο Φερώνδωρήθηκε το ποσόν των τριών εκατομμυρίων δραχμών, παρεχωρήθησαν τα οικόπεδα για την ανέγερση Πνευματικών Κέντρων και του Μουσείου Γεωργικών Εργαλείων και τα Πνευματικά Κέντρα Αγ. Κωνσταντίνου, Αγ. Αθανασίου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

  • Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες με την ονοματοθεσία Πνευματικού Κέντρου στον Ιερό Ναό Αγίας Αννας.
  • Την Πέμπτη 9 Μαΐουστις 8 μ.μ. εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής της Μαίρης Τασούδη στην αίθουσα τέχνης Ηλίου Μέλαθρου Γκλαβάνη 37 – Αλεξάνδρας (1ος όροφος).
  • Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 10.30 π.μ. θα παρατεθεί γεύμα στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου.
  • Την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 7.00 μ.μ. προγραμματίζεται η παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Σουλιώτη στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης και σε συνεργασία με την Ενωση Χριστιανών Επιστημών.
  • Την Κυριακή 19 Μαΐου στις 10.30 π.μ. θα παρατεθεί γεύμα στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος.
  • Την Κυριακή 26 Μαΐου στις 10.30 π.μ. προγραμματίζονται εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ν. Ιωνίας.
  • Την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 8.00 μ.μ. πραγματοποιείται μουσική βραδιά στο Δεληγεώργειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου