ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ποιητής της «Ρωμιοσύνης»

ποιητής-της-ρωμιοσύνης-524849

Το «Ασυλο των ποιητών» τιμά τον Γιάννη Ρίτσο

Το «Ασυλο των ποιητών» διοργανώνει ποιητική και μουσική εκδήλωση για τον ποιητή της «Ρωμιοσύνης» και του «Επιτάφιου» τον Γιάννη Ρίτσο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο – καφενείο «Χάρτα» επί της οδού Σκενδεράνη στον Βόλο την προσεχή Τετάρτη 8 Μαΐου στις 8.30 μ.μ.

Στην ποιητική και μουσική βραδιά παίρνουν μέρος η Κατερίνα Τράντου λογοτεχνική και φιλολογική προσέγγιση, ποιήματα θα διαβάσουν οι Τέρρυ Νικολαϊδου, Αρλέτα Μακατσώρη, Σοφία Παπαδοπούλου, Ελένη Ψαραλίδου, ο ηθοποιός Σταμάτης Παγασαίος, η Βασιλική Τσιτρά, ο Φίλιππος Τσούφης, η Εύα Κουκόσια και Ελένη Κωστούλα.

Παίζουν και τραγουδούν Νίκος Παρθένης, Μαρία Μπάνη, Αστέρης Γκέκας, Τάσος Ιωκειμίδης και Αλέξανδρος Βαγενάς. Η επιμέλεια και η παρουσίαση ανήκουν στον Κώστα Γκόγκα. Η αγωνιστική ανθρώπινη και δημιουργική μεγαλοσύνη του Γιάννη Ρίτσου αποτελεί δεδομένο αδιαμφισβήτητο. Το έργο του συνδέθηκε στενά με το εργατικό και λαϊκό κίνημα της χώρας μας σε όλες σχεδόν τις ιστορικές περιόδους του 20ού αιώνα. Η ριζοσπαστική διαμαρτυρία του αταλάντευτου κομμουνιστή, του διεθνιστή ποιητή της «Ρωμιοσύνης» και της παγκόσμιας ειρήνης, ενάντια στον πόλεμο, στον καπιταλισμό και στην αστική ηθικολογική υποκρισία, τον καθιέρωσαν παντοτινό ποιητή της επαναστατικής εξύψωσης του ανθρώπου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου