ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Πεζιρκιανίδης

πέθανε-ο-ηθοποιός-τάσος-πεζιρκιανίδη-525746

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου ο γνωστός ηθοποιός Τάσος Πεζιρκιανίδης.

«Αγαπημένε μου αδερφέ το τελευταίο χειροκρότημα το πήρες το καλοκαίρι από την γενέτειρα σου στην τιμητική εκδήλωση που σου έκανε ο Δήμος Παύλου Μελά στο θέατρο Κρύας Βρύσης ήσουν πολύ χαρούμενος εκείνη την ημέρα……Καλό σου ταξίδι πολυαγαπημένε μου… Έφυγες ήρεμα με μια πνοή….», έγραψε η αδελφή του Μαρία Πεζιρκιανίδη.

Η κηδεία του τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στον Άγιο Παντελεήμονα Πολίχνης.

Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης σπούδασε στη Δραματική Σχολή Μακεδονικού Ωδείου, Conservatoire National Superieur D’ Art Dramatique του Παρισιού, με δασκάλους τους: Α. Vittez, Γ. Σεβαστίκογλου, Debos, M. Bouquet, p. Rocheler. Σχολή Lecoq.

Στέλεχος του ΚΘΒΕ επί επτά χρόνια, συμμετείχε στις παραστάσεις: Ονειρόδραμα, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Η κωμωδία των παρεξηγήσεων, Φουέντε Οβεχούνα, Ο κατά φαντασίαν ασθενής, Ο Ψεύτης, Ο κύκλος με την κιμωλία, Ο κύριος Πούντιλα και ο άνθρωπός του Μάτι, Τα Παντρολογήματα, Ένα ευτυχές γεγονός, Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία, Κατσούρμπος, Ο Άγιος Πρίγκηψ, Τέλος καλό όλα καλά, καθώς και στις παραστάσεις αρχαίου δράματος: Οι Βάτραχοι, Όρνιθες, Νεφέλες, Πλούτος.

Στο ελεύθερο θέατρο έχει παίξει σε όλα τα είδη. Συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις μεταξύ των οποίων: Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας στο Θεσσαλικό Θέατρο, Άννυ στον θίασο Αλίκη Βουγιουκλάκη, Το σώσε στην Ελεύθερη Σκηνή, Πυξ Λαξ και Δον Ζουάν στο Σικάγο στο θέατρο Μουσούρη, στην επιθεώρηση Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε στην Ελεύθερη Σκηνή.

Στη θεατρική του διαδρομή συνεργάστηκε με τουλάχιστον τρεις γενιές σκηνοθετών: Μ. Βολανάκης, Σ. Ευαγγελάτος, Σ. Ντουφεξής, Γ. Ρεμούνδος, Γ. Μιχαηλίδης, Α. Βουτσινάς, Δ. Χρονόπουλος, Σ. Φασουλής, Θ. Τερζόπουλος, Κ. Τσιάνος, Σ. Χατζάκης, Ν. Μιλβόγιεβιτς, Γ. Χουβαρδάς κ.ά.

Φωτογραφία: INTIMENEWS

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου