ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές

πράσινες-πολιτιστικές-διαδρομές-526468

Δράσεις για το κοινό από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας

Στις πράσινες πολιτιστικές διαδρομές συμμετέχει για έβδομη συνεχή χρονιά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.

Οι πράσινες πολιτιστικές διαδρομές είναι μια επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στόχος είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης τόσο του φυσικού περιβάλλοντος, όσο και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνει τις εξής δράσεις:

Την Πέμπτη 9 Μαΐου στις 9.00 το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο Αλου Πλατάνου Δήμου Αλμυρού ΠΕ Μαγνησίας με θεματική περιήγηση στο τείχος και εκπαιδευτικό παιχνίδι ανασκαφής. Σημείο συνάντησης αρχαιολογικός χώρος Αλου. Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό 24210 76278, Δέσποινα Ευσταθίου.

Την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 9.00 το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου επιχειρείται με την Κιβωτό του Κόσμου ένα ταξίδι στον χώρο, που στη νεολιθική και τη μυκηναϊκή περίοδο δημιουργήθηκαν δύο σημαντικοί οικισμοί. Τα παιδιά καλούνται να προσεγγίσουν τον χώρο και τον χρόνο μέσα από τις αφηγήσεις, τις εικόνες, αλλά και το παιχνίδι. Σημείο συνάντησης αρχαιολογικός χώρος Διμηνίου.

Την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 9.00 το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο λόφου Γορίτσας, οχυρώσεις, προμαχώνας, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική περιήγηση με τίτλο «Από την ακρόπολη της Γορίτσας στον προμαχώνα», η οποία απευθύνεται σε ενήλικο κοινό. Η περιήγηση στα οχυρωματικά κατάλοιπα της αρχαίας πόλης θα ξεκινήσει στις 9:00 από την ακρόπολη του λόφου, όπου σήμερα βρίσκεται ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής, κτισμένος με οικοδομικά υλικά από την αρχαία πόλη. Σημείο συνάντησης Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής, ακρόπολη, κορυφή λόφου Γορίτσας. Η περιήγηση εμπλουτίζεται με πολυμεσικές εφαρμογές και εποπτικό υλικό, ώστε να γίνουν κατανοητοί ο τρόπος κατασκευής και ο αμυντικός ρόλος των οχυρωματικών έργων. Οι συμμετέχοντες καλό είναι να έχουν μαζί τους νερό, να φορούν άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια. Τηλέφωνο και όνομα επικοινωνίας για το κοινό στη διάρκεια του εορτασμού 2421 076278, Ευμορφία Τσιαμάγκα.

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11.00 π.μ. στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου επιχειρείται η γνωριμία των συμμετεχόντων με τον κόσμο της φύσης και τη σημασία της στη ζωή του ανθρώπου από τη νεολιθική εποχή ώς τα ελληνιστικά χρόνια, μέσα από περιήγηση και στάση σε εκθέματα, που θα έχουν σημανθεί κατάλληλα. Σημείο συνάντησης αυλή Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου. Τηλέφωνο επικοινωνίας για συμμετοχές του κοινού 2421076278, ώρες 9 – 12.00, από 8 – 10 Μαΐου, Ελσα Νικολάου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου