Πασχαλιάτικο πανηγύρι αύριο στο Αερινό

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-04, 17:45:28
Πασχαλιάτικο πανηγύρι αύριο στο Αερινό

Ο νέος θεσμός, που καθιέρωσε το 2017 ο φορέας πολιτισμού της Ι. Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά με πρώτο σταθμό το Αερινό.

Ονομάστηκε «Η κιβωτός στις ενορίες - Πασχαλιάτικο πανηγύρι» και πραγματοποιείται την περίοδο μετά την Πασχαλιά.

Η πρώτη φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 5 Μαΐου του Αγίου Αποστόλου Θωμά στο πανηγύρι του Αερινού και αναμένεται και πάλι να έχει καθολική συμμετοχή του χωριού, να φέρει σε επικοινωνία τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει το παλιό πανηγύρι του χωριού, που είχε καταργηθεί. Πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αερινού, του π. Αλεξάνδρου Τζανή και της Ενοριακής Επιτροπής του Ι.Ν. του Αποστόλου Θωμά.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει στην ιερά πανήγυρη στον εορτάζοντα Ι.Ν. του Αγίου Αποστόλου Θωμά στο Αερινό.

Στη συνέχεια στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από το τοπικό χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αερινού και το χορευτικό σύνολο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου. Θα επακολουθήσει λαϊκό γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα, που αποτελείται από τον Νίκο Κερασιώτη στο κλαρίνο, τον Χρήστο Δασκαλόπουλο στο βιολί, την Αναστασία Λύτρα στα κρουστά, τον Κωνσταντίνο Μούτο λαούτο - τραγούδι και την υπέροχη Μαρίνα Σαμαρά - Μπαρούτα, που θα τραγουδήσει για να διασκεδάσουν και να χορέψουν όλοι οι παρευρισκόμενοι στο πνεύμα της εκδήλωσης.

Οι συνδιοργανωτές φορείς και η ενορία του Αγίου Αποστόλου Θωμά καλούν τους κατοίκους του Αερινού και της ευρύτερης περιοχής να παρευρεθούν στην εκδήλωση για να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=