ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής ο Στέλιος Γκόλγκαρης

στο-μέγαρο-μουσικής-κομοτηνής-ο-στέλι-531398

Συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

Με σολίστ τον ιδρυτή της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου – Μαγνησίας, διεθνούς φήμης κιθαριστή Στέλιο Γκόλγκαρη θα εμφανιστεί η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παναγιώτη Διαμαντή την Παρασκευή 3 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Μαζί του συμπράττει και ο Κομοτηναίος σολίστ και συνθέτης Δημήτρης Σβυντρίδης καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ κιθάρας Θράκης. Θα ερμηνεύσουν το κοντσέρτο του Αστορ Πιατσόλα σε ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Χαλάψη.

Η συναυλία εντάσσεται στις εκδηλώσεις του 6ου διεθνούς φεστιβάλ κιθάρας Θράκης, που διοργανώνει 2 – 5 Μαΐου η Δημοτική Κοινωνική Επιχείρηση Πολιτισμού – Παιδείας και Αθλητισμού – Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. Κομοτηνής και αποτελεί πλέον έναν διεθνή πολιτιστικό θεσμό με ευρεία απήχηση.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν ακόμη ο Ιταλός Νικόλα Μοντέλα, η Βουλγάρα Στέλα Ντίνκοβα, ο Γάλλος Ερίκ Φρανσερις, ο Βούλγαρος Κοσταντίν Ντίνκοβ και οι Ελληνες Τάσος Δέλιος, Νίκη Ζάκα, Αντώνης Μιτζής, Κώστας Χίζαρης κ.ά.

Η Κιθαριστική Ορχήστρας Βόλου – Μαγνησίας ιδρύθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών και είναι αναγνωρισμένη από τον Σύλλογο. Εχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στα φεστιβάλ κιθάρας Καρδίτσας, Ιονίων Νήσων, Μακεδονίας, Παρνασσού, Αττικής, σε σύμπραξη με την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, αλλά και τη Santa Barbara Guitar Orchestra, ενώ έχει καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής, χάρη στο ψηφιακό CD, που κυκλοφορεί από τη FM RECORDS, σε πάνω από 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον πλανήτη, κάνοντας γνωστό τον Βόλο και τη Μαγνησία διεθνώς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου