ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τελετή μνήμης στο Ριζόμυλο για τη Γενοκτονία του Θρακιώτικου Ελληνισμού

τελετή-μνήμης-στο-ριζόμυλο-για-τη-γενο-543876

Με τη δέουσα ευλάβεια και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Θρακιώτικου Ελληνισμού στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Ριζόμυλο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου.

Στο ιστορικό της γενοκτονίας αναφέρθηκε εκτενώς ο Πρόεδρος του Π.Σ. Ριζομύλου κ. Απόστολος Παπαπαναγιώτου. Παρόντες στην τελετή τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Θρακιωτών Συλλόγων της Μαγνησίας με τα λάβαρά τους και τις παραδοσιακές φορεσιές τους.
Επίσης παρόντες στην τελετή ήταν ο Δήμαρχος Ρ. Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Ριζομύλου, Γεώργιος Θεοχάρης, ο Δ/ντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας Βασίλης Καραϊσκος, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Πρίντζιος και Γιάννης Παπαϊωάννου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι όλων των τοπικών φορέων, καθώς και οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΑΡ-Β.Θράκης Γερακίνα Μηνούδη και Γιάννης Λουλούδης και της ΠΟΘΣ Θωμάς Μαλαμίδης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της κεντρικής πλατείας από όλους τους αναφερόμενους εκπροσώπους των πολιτικών και Αστυνομικών Αρχών, καθώς και από τους προέδρους όλων των Θρακικών Συλλόγων της Μαγνησίας (Ριζομύλου, Ν. Αγχιάλου, Θρακών Βόλου, Ευξεινούπολης, Ανατ. Ρωμυλίας Βόλου και Μαγνησίας και Μεγάλου Μοναστηρίου) και των Πανελλήνιων Ομοσπονδιών. Παρόντες ήταν και ο πρόεδρος των Κυπρίων Βόλου Αδάμος Μουζούρης και η πρόεδρος των Μικρασιατικού Συλλόγου Ν. Ιωνίας “Το Εγγλεζονήσι” Ουρανία Σταματιάδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου