ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσίασε ο «Προμηθέας»

εντυπωσίασε-ο-προμηθέας-549288

Η χορωδία των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων του Βόλου συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ Καρδίτσας

Λαμπρές εντυπώσεις άφησε στην οργανωτική και κριτική επιτροπή του 37ου διεθνούς φεστιβάλ Καρδίτσας η παρουσία της μαθητικής χορωδίας των εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας», που συμμετείχε για 7η χρονιά στο φεστιβάλ χορωδιών. Η μεικτή χορωδία δύο φωνών του σχολείου την Παρασκευή 5 Απριλίου ταξίδεψε έως το Μουζάκι Καρδίτσας, στην αίθουσα εκδηλώσεων που διεξαγόταν η 11η διεθνής συνάντηση χορωδιών υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας και Τουρισμού και Περιφέρειας Θεσσαλίας και με την καλλιτεχνική διεύθυνση του μουσικού Νίκου Ευθυμιάδη.

Το διεθνές φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στον Ελληνα συνθέτη Θεόδωρο Αντωνίου, που έφυγε από κοντά μας το 2018, καθώς και στους συνθέτες κλασικής μουσικής H. Berlioz (1803 – 1869), Luca Marenzio (1553 – 1599), Henry Purcell, Johann Rοsenmuller (1619 – 1684) και Johann Strauss (1825 – 1899). Η διεθνής καλλιτεχνική κριτική επιτροπή αποτελούνταν από επιφανείς Ελληνες και άλλους Ευρωπαίους μουσικούς.

Στόχος της εκδήλωσης συνάντησης σχολικών χορωδιών ήταν η καλλιέργεια της χορωδιακής τέχνης ως δημιουργία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολείων στη δημιουργία αξιόλογων χορωδιών, με τελικό στόχο οι μαθητές που συμμετέχουν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ και διαγωνισμούς.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ, που διεξήχθη από 28 Μαρτίου έως και 13 Απριλίου, διαγωνίστηκαν γύρω στα 70 σχολικά χορωδιακά σύνολα από όλη την Ελλάδα, ενώ συμμετείχαν τιμητικά ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία και η Σερβία.

Τα εκπαιδευτήρια «Προμηθέας» παρουσίασαν έργα των συνθετών Μάνου Λοΐζου, Μάνου Χατζηδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, σε διδασκαλία και διεύθυνση του Δ. Χατζηγεωργίου. Η κατάμεστη αίθουσα του πολυτελούς ξενοδοχείου Mouzaki Palace Hotel υποδέχθηκε την ερμηνεία παιδιών του «Προμηθέα» με θερμότατο χειροκρότημα και ο μαέστρος κ. Χατζηγεωργίου με την υπεύθυνη των εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας» δρ. Μορφωνιού Χριστίνα δέχθηκαν την ευαρέσκεια και τους επαίνους της κριτικής επιτροπής και του καλλιτεχνικού διευθυντού κ. Ευθυμιάδη, σχετικά με την καλλιέργεια των φωνών των παιδιών, τα ήθος και την ευαισθησία με την οποία ερμήνευσαν τα τραγούδια των εμβληματικών συνθετών της νεότερης ελληνικής δημιουργίας.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του «Προμηθέα» επέστρεψαν από το 37ο φεστιβάλ χορωδιών με τις καλύτερες εντυπώσεις, ελπίζοντας σε μια τελική διάκριση που θα εξασφαλίζει τη συμμετοχή της χορωδίας του σχολείου στο διεθνές φεστιβάλ Ιταλίας που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Νάπολη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου