ΕΞΟΔΟΣ

Θεατρικές αφίξεις στο Βόλο

θεατρικές-αφίξεις-στο-βόλο-549422

Παραστάσεις με μεγάλη απήχηση στο κοινό παρουσιάζονται στην Παλιά Ηλεκτρική

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο εξωστρέφειας, επικοινωνίας και συνεργασίας, που αποτελεί σταθερό της στόχο, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά, με πρωτοβουλία του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Δήμου Βόλου και μετά από πρόταση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Γρηγόρη Γαλάτη, τη φιλοξενία θεατρικών παραστάσεων που έχουν κερδίσει την εκτίμηση του κοινού.

Η πρωτοβουλία έχει τον γενικό τίτλο «Θεατρικές Αφίξεις». Βασική επιδίωξη αποτελεί η καθιέρωσή της ως ετήσιο θεσμό. Για τη φετινή χρονιά περιλαμβάνει τρεις παραστάσεις, οι οποίες θα παρουσιαστούν στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής.

Η πρώτη από αυτές με τίτλο «Ολο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία» των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη, μια παραγωγή του Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 21.00.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε στην Αθήνα, στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, της οδού Φρυνίχου.

Παράλληλα περιοδεύει σε επιλεγμένες πόλεις, στο πλαίσιο της επικοινωνίας του Θεάτρου Τέχνης με το κοινό εκτός Αθηνών.

Ενα έργο με λόγο καθημερινό και υπερβατικό, που ακουμπά στην καρδιά, αλλά δίνει γροθιά στο στομάχι. Ολοι μας σε όλες τις φράσεις. Τόσο τρομακτικά οικείο. Ενα υπέροχο κράμα, με δραματικό γέλιο και κωμικό δάκρυ.

Τη μετάφραση του έργου υπογράφει ο Αχιλλέας Καλαμάρας, τη σκηνοθεσία ο Κωστής Καπελώνης, τη μουσική και τους στίχους των τραγουδιών ο Σταμάτης Κραουνάκης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης επιμελήθηκε η Ελλη Λιδωρικιώτη, την κίνηση η Φαίδρα Σούτου και το μουσικό περιβάλλον ο Βάιος Πράπας.

Τα τραγούδια και τα μουσικά θέματα, βασισμένα σε λαϊκές ιταλικές μελωδίες, επεξεργάστηκαν από κοινού ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Βάιος Πράπας. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Τζένη Κόλλια και βοηθός σκηνογράφου η Θεοδώρα Βεστάρχη.

Παίζουν οι ηθοποιοί Βασιλική Δέλιου, Γιάννα Μαλακατέ και Ράνια Παπαδάκου. Οι τιμές εισιτηρίων είναι 12 και 10 ευρώ και προπώληση στο κατάστημα «Κεχαΐδης Μουσική – Ηχος – Φως» 28ης Οκτωβρίου 118Α, τηλέφωνο 2421037891.

Πρόγραμμα παραστάσεων

Ακολουθεί το πρόγραμμα των υπολοίπων παραστάσεων:

  • Δευτέρα 13 Μαΐου στις 21.00 παρουσιάζεται το έργο «Δύο γυναίκες χορεύουν» του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτι Ζουρνέτ. Μετάφραση από τη μεταφραστική ομάδα «Els De Paros» (Μαρία Χατζηεμμανουήλ, Δημήτριος Ψαρράς, Ιωάννης Μαντάς, Αλέξανδρος Μπαβέας). Σκηνοθεσία Nebojsa Bradic, φωτισμοί Μελίνα Μάσχα. Παίζουν Αννα Βαγενά, Γιασεμί Κηλαηδόνη. Η παράσταση είναι παραγωγή του θεάτρου «Μεταξουργείο».
  • Την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 21.00 παρουσιάζεται το «Mein Komplex» σε διασκευή – σκηνοθεσία Μπάμπη Κλαλιώτη, σκηνικά – κοστούμια Μάγδας Καλέμη. Μουσική επιμέλεια – τσέλο Σταύρος Παργινός, κινησιολογική επιμέλεια Μόνικα Κολοκοτρώνη, φωτισμοί Νίκος Καλαντζής, sound design Σωτήρης Καναρέλης, φωτογραφίες Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ. Παίζουν Μάνθος Καλαντζής, Βαρβάρα Καρά, Κώστας Καραμουσάλης. Παραγωγή Texnis.

Ολες οι παραστάσεις τίθενται υπό την αιγίδα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.ΠΑ.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Προπώληση εισιτηρίων Κεχαΐδης Μουσική – Ηχος – Φως 28ης Οκτωβρίου 118Α τηλ. 24210 37891 και την ημέρα των παραστάσεων στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής (Χατζηαργύρη με Ρήγα Φεραίου).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου