ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χορωδιακή συνάντηση

χορωδιακή-συνάντηση-551107

Πραγματοποιείται σήμερα στο Πορφυρογένειο από τη Μικτή Χορωδία Αγριά

Πιστή στο ραντεβού της με τους φίλους του χορωδιακού τραγουδιού η Μικτή Χορωδία Δ. Ε. Αγριάς Δήμου Βόλου διοργανώνει την 21η χορωδιακή συνάντηση Αγριάς σήμερα Σάββατο 13 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. στο Πορφυρογένειο Ιδρυμα Αγριάς με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Συμμετέχουν η Δημοτική Χορωδία Αιγινίου, Πιερίας «Canto Olympus» σε διεύθυνση του Μιχάλη Καρυοφυλλίδη, η Μικτή Χορωδία «Ορφέας» Αλεξανδρούπολης σε διεύθυνση του Σάββα Γκριτζέλη, η Δημοτική Χορωδία Μώλου Φθιώτιδας σε διεύθυνση του Αντώνη Μπαλή και η Μικτή Χορωδία Δημοτικής Ενότητας Αγριάς Δήμου Βόλου σε διεύθυνση του Βλάση Μαστρογιάννη. Η Χορωδία Αγριάς αποτελεί σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής της περιοχής και διοργανώνει κάθε χρόνο τη χορωδιακή συνάντηση Αγριάς, με συμμετοχή χορωδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Μικτή Χορωδία Αγριάς ιδρύθηκε το 1997 από τον Βασίλη Παναγιωτόπουλο. Από το 1998 την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία έχει ο μαέστρος Βλάσης Μαστρογιάννης. Η Χορωδία αποτελείται από ερασιτέχνες χορωδούς από το Βόλο και την Αγριά, που τους ενώνει η αγάπη τους για τη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι. Εχει δώσει συναυλίες σχεδόν σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και στο εξωτερικό σε Κύπρο, Ρουμανία, Σλοβακία.

Το ρεπερτόριο της Χορωδίας περιλαμβάνει όλη την γκάμα τραγουδιών από κλασικά, βυζαντινά, παραδοσιακά, έντεχνο και σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, καντάδες, αποσπάσματα από οπερέτες κ.λπ.

Η Χορωδία Αγριάς αποτελεί σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής της περιοχής και διοργανώνει κάθε χρόνο τη χορωδιακή συνάντηση Αγριάς, με συμμετοχή χορωδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς προς την τοπική κοινωνία δίνει κάθε χρόνο συναυλίες, τα έσοδα των οποίων διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Στο πλαίσιο αυτό η συναυλία της προηγούμενης Κυριακής στο Πορφυρογένειο Ιδρυμα Αγριάς ήταν αφιερωμένη στο Ειδικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Αγριάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου