ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φινάλε στο φεστιβάλ βιβλίου Βόλου

φινάλε-στο-φεστιβάλ-βιβλίου-βόλου-557130

Ολοκληρώθηκε σε πανηγυρικό κλίμα η φετινή διοργάνωση που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου

Το 4ο φεστιβάλ παιδικού κι εφηβικού βιβλίου έφτασε στο τέλος του, αφού προηγουμένως κατάφερε να φέρει σε επαφή παιδιά, συγγραφείς, εκπαιδευτικούς, γονείς, εικονογράφους, κριτικούς, βιβλιοπώλες, σκηνοθέτες, ηθοποιούς και κάθε άνθρωπο που αγαπά το βιβλίο.

Ενα φεστιβάλ που πλαισιώνεται από εθελοντές και όλους σχεδόν τους φορείς και οργανισμούς της πόλης και κάθε χρόνο ένα ίδρυμα ή οργανισμός ενισχύεται και γνωστοποιείται η δράση και το έργο του. Φέτος το ίδρυμα που επιλέχτηκε ήταν ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Εσταυρωμένος», που ενισχύει τους φυλακισμένους και τις οικογένειές τους, γιατί καμία κοινωνική ομάδα δεν πρέπει να νιώθει μόνη και αποκομμένη από το σύνολο της κοινωνίας μας.

Τα σχολεία 27ο Δημοτικό Βόλου, 5ο Δημοτικό Βόλου,10ο Γυμνάσιο Βόλου, Γυμνάσιο Ιωλκού, χορωδία της Κιβωτού του Κόσμου και τα μουσικά σύνολα της πόλης «Sempre viva», «ωδείο Μελωτρόπιο» πλαισίωσαν αρμονικά τις δράσεις των βιβλίων.

Οι χορευτικοί σύλλογοι της πόλης πλημμύρισαν με το χρώμα της παράδοσης το θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ν. Ιωνίας. Το χορευτικό σύνολο της Μητρόπολης «Η Δημητριάς», το χορευτικό πολιτιστικού συλλόγου «Νέας Αγχιάλου» και το χορευτικό του πολιτιστικού και αθλητικού συλλόγου Αγ. Γεωργίου συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

Η κ. Δενδρινού μάγεψε παιδιά και μεγάλους με τη μαγική φωνής της αφηγούμενη παραμύθια των αδελφών Γκριμ στην τελετή λήξης.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας περιέβαλε το φεστιβάλ με το κύρος του, προσέφερε τις πολύτιμες συμβουλές του με σύμβουλο διοργάνωσης την Τασούλα Τσιλιμένη και οι φοιτητές του συμμετείχαν ως εθελοντές στη διοργάνωση, αλλά και με δράσεις όπως τη διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου «12 παραμύθια των Ρομά» και με παράσταση κουκλοθέατρου σε συνεργασία με την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και την Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης Κέντρου Ρομά Βόλου.

«Ευχή όλων μας το φεστιβάλ να προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο και να γίνει η πόλη του Βόλου πόλος έλξης για το βιβλιόφιλο κοινό» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου