ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξενάγηση στη Μαροκινή Σαχάρα

ξενάγηση-στη-μαροκινή-σαχάρα-559431

Mία ακόμη ενδιαφέρουσα φωτογραφική περιήγηση θα απολαύσουν οι φίλοι των ταξιδιών

Νοερό ταξίδι στη Βορειοδυτική Αφρική θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν οι φίλοι της φωτογραφίας στην εκδήλωση που πραγματοποιεί η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στο καφέ «4 Εποχές» (Σπυρίδη με Οικονομάκη) αύριο Δευτέρα 8 Απριλίου στις 21.00. Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Λέσχης Παύλος Καρανίκος.

Η αυριανή φωτογραφική παρουσίαση έχει ως θέμα το Μαρόκο μια χώρα με διαφορετική φύση που είναι μεσογειακή στα βορειοδυτικά, πράσινη και εύφορη δυτικά από τον Ατλαντα και έρημος η υπόλοιπη και με έναν λαό με τεράστιες διαφορές, πολιτισμικές και οικονομικές, που ξεκινούν από τους νομάδες της ερήμου και καταλήγουν στους κοσμοπολίτες της Καζαμπλάνκας και της Ταγγέρης.

Στο ταξίδι αυτό, θα παρουσιαστεί το πράσινο ευρωπαϊκό Ιφράνε στα όρια της ερήμου. Οι συμμετέχοντες θα κατέβουν τον μέσο Ατλαντα και αφού περάσουν από την πρωτεύουσα των μήλων, το Μιντέλτ, θα διασχίσουν και τον μεγάλο Ατλαντα μέσα από την κοιλάδα Ζιζ. Η Ερασιντίγια και η Ουαρζαζάτ είναι οι σημερινές εξέχουσες πόλεις της ερήμου έχοντας την απαρχή τους σαν στρατιωτικά πόστα έναν αιώνα πριν, είναι οι επόμενες στάσεις.

Στιγμιότυπα του ταξιδιού περιλαμβάνουν το Ερφούντ όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν την ανατολή και δύση πάνω από τους αμμόλοφους της Μερζούγκα, στην καρδιά της Μαροκινής Σαχάρας. Από την Ουαρζαζάτ, και τα κινηματογραφικά στούντιο Ατλας, θα μεταφερθούν στις εσχατιές του Μαρόκου, τη Ζαγορά και τους αμμόλοφους Τιμφού, εκεί που ξεκινούσαν ή έφταναν τα καραβάνια που περνούσαν μέσα από την Σαχάρα για να φτάσουν στο περίφημο Τιμπουκτού, στο Μάλι.

Επόμενη στάση, το μαγικό Αϊτ Μπεν Χαντού, σκηνικό για τουλάχιστον 15 κινηματογραφικές ταινίες και θα περάσουν το μεγάλο Ατλαντα περνώντας από το Μαρόκο της Ερήμου στο Μαρόκο του Ατλαντικού. Η περιήγηση θα κλείσει με το πέρασμα στον Αντιάτλαντα, την τέταρτη οροσειρά του Μαρόκου με περιήγηση του θέρετρου του Αγαδίρ και των ορεινών χωριών του Ταφράουτ, εκεί που η Σαχάρα ακουμπά στον Ατλαντικό. Σε όλα αυτά απεικονίζεται το παρελθόν, το παρόν και η ιστορία μιας περιοχής που μορφολογικά και κλιματολογικά ήταν πάντα ιδιαίτερα δύσκολη για τους κατοίκους της, με συνθήκες που αγρίευαν ακόμα και τους πιο ήρεμους κατοίκους της, αναζητώντας την αξιοπρέπειά τους και την επιβίωσή τους.

Ένα ταξίδι ύμνος στην άγρια φύση και στην ανθρώπινη παρέμβαση, ένα ταξίδι με χρώμα και φαντασία, ένα ταξίδι με ένταση και προσμονή, ένα ταξίδι στις εσχατιές του Μαρόκου και της Σαχάρας, θα απολαύσουν όσοι διαλέξουν να βρεθούν στην αυριανή φωτογραφική βραδιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου