ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφησε τη σφραγίδα του στην τέχνη

αφησε-τη-σφραγίδα-του-στην-τέχνη-560840

Αφιέρωμα στο διακεκριμένο Βολιώτη καλλιτέχνη Παλαιολόγο Θεολόγου

Αφιέρωμα στο διακεκριμένο Βολιώτη ζωγράφο Παλαιολόγο Θεολόγου διοργανώνεται ως καλλιτεχνικό μνημόσυνο δύο χρόνια μετά τον θάνατό του από το ίδρυμα Ν. & Ε. Πορφυρογένη της Αγριάς σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή 7 Απριλίου στις 11.00 το πρωί.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει την πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ που είχε ξεκινήσει από τον ίδιο τον ζωγράφο και τον σκηνοθέτη Γιώργο Λαγδάρη και χάρη στο αφιέρωμα έγινε δυνατόν να ολοκληρωθεί, την έκδοση καταλόγου που συμπεριλαμβάνει κείμενα, έργα και πρωτότυπο αρχειακό υλικό και, τέλος, την αναδρομική έκθεση της οποίας ο κύριος κορμός αποτελείται από έργα που ανήκουν στην οικογένεια του γιου του καλλιτέχνη Παναγιώτη Θεολόγου, καθώς και στον Δήμο Βόλου από τη δωρεά του ζωγράφου το 2013.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στο αμφιθέατρο του ιδρύματος με τους χαιρετισμούς της Κατερίνας Μιλτ. Πορφυρογένη και του προέδρου της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας Γιώργου Κωτσού, δημάρχου Μουζακίου, καθώς και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστα Πουλάκη. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του καλλιτέχνη από τη Χρύσα Δραντάκη, δρ. Κοινωνιολογίας Τέχνης, επιμελήτρια της έκθεσης και η ομιλία της ιστορικού τέχνης Μαρίας Πούλου, επιμελήτριας της Δημοτικής Πινακοθήκης Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη με θέμα «Ανιχνεύοντας την πλήρη ζωή: Η εικαστική πορεία του Παλαιολόγου Θεολόγου».

Στη συνέχεια θα γίνει η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «Παλαιολόγος Θεολόγου: Την εμορφιά έτσι πολύ ατένισα…» σε σκηνοθεσία Γιώργου Λαγδάρη. Η συγκλονιστική αφήγηση του ίδιου ζωγράφου αποτελεί τον κύριο κορμό της ταινίας, τον οποίο διανθίζουν με τις μαρτυρίες τους γνωστές προσωπικότητες της πολιτικής και της τέχνης.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης του ζωγράφου στην αίθουσα εκθέσεων και σε άλλους χώρους του Ιδρύματος με χαρακτηριστικά έργα του που αντιπροσωπεύουν ενδεικτικούς σταθμούς της καλλιτεχνικής πορείας του ζωγράφου.

Διάρκεια έκθεσης έως 7 Ιουνίου με ώρες λειτουργίας Τετάρτη 19.00 – 21.00 και Σαββατοκύριακο 11.00 – 13.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου