Αφιέρωμα στον Μπετόβεν

Τελευταία ενημέρωση: 2019-04-06, 11:50:09
Αφιέρωμα στον Μπετόβεν

Διήμερο φεστιβάλ διοργανώνεται από το Μουσικό Σχολείο Βόλου

Δύο μεγάλες συναυλίες αφιερωμένες στο έργο ενός από τους μεγαλύτερους συνθέτες της κλασικής μουσικής, του Μπετόβεν, διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Βόλου σήμερα Σάββατο 6 και αύριο Κυριακή 7 Απριλίου στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του σχολείου.

Οι δύο διαφορετικές συναυλίες, υπεύθυνες οργάνωσης των οποίων είναι οι καθηγήτριες Ειρήνη Κουτσαυλή, Ελένη Παπαθανασίου και Αννα - Μαρία Κουτσιρίμπα, με ξεχωριστό πρόγραμμα, αλλά με κοινό άξονα την έξοχη μουσική του Γερμανού συνθέτη διατηρούν τον αμιγή εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα.

Επίσης συμμετέχουν οι καθηγητές Ιωάννα Πετρούτσου, Ηλίας Στασινός, Γεώργιος Γιάτσος, Δέσποινα Μάργαρη, Δέσποινα Λουκίδου, Ρωξάνη Γιαρέντη, Θωμάς Οικονόμου και Μαρία Μαλισιόβα.

Σήμερα Σάββατο θα δοθεί μαθητική συναυλία που περιλαμβάνει έργα του όπως βαλς, γερμανικούς χορούς, σονατίνες, παραλλαγές, ροντό, γνωστές σονάτες του στο πιάνο (υπό το σεληνόφως, παθητική), ντουέτο για τσέλο - πιάνο. Η συναυλία θα ολοκληρωθεί με την 5η συμφωνία για 2 πιάνα - 8 χέρια.

Αύριο Κυριακή τη συναυλία θα ανοίξει η συμφωνική ορχήστρα σε συνεργασία με τη μικτή χορωδία ευρωπαϊκής μουσικής και ευρωπαϊκή χορωδία ομοίων φωνών σε αποσπάσματα από συμφωνίες. Θα ακολουθήσει συναυλία καθηγητών με έργα για τσέλο - πιάνο «12 παραλλαγές Ιούδας Μακκαβαίος», το 3ο κοντσέρτο για πιάνο, εισαγωγή «Εγκμοντ» για 2 πιάνα - 8 χέρια και το πρόγραμμα θα κλείσει με το 3ο μέρος από τη σονάτα «Καταιγίδα»

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
4
=