Ο Ντάνος στο Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-04-06, 13:15:35
Ο Ντάνος στο Βόλο

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αγγελόπουλου στην Εξωραϊστική Λέσχη

Το βιβλίο του Γιώργου Αγγελόπουλου «Ντάνος μια αφήγηση στην Αυγή Σαββίδου» παρουσιάζεται την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 20.00 στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου (Πολυμέρη - Ιωάννου Καρτάλη) από την εκδοτική «Αθηνών» και το περιοδικό «Wish». Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ενώ προλογίζει η εκδότρια Χριστιάνα Χριστοπούλου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η χρυσή ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος θα υπογράψει τη συλλεκτική έκδοση του βιβλίου του, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο γνωστός πια σε όλη την Ελλάδα, αλλά και όχι μόνο ως Ντάνος, ξετυλίγει σε αυτό το βιβλίο το κουβάρι της ζωής του. Ενας άνθρωπος που ξεκίνησε από μια απλή ζωή στο νησί της Σκιάθου, έφτασε να γίνει αναγνωρίσιμος σε όλη τη χώρα, με εφόδια την υπομονή, την επιμονή, την αλληλεγγύη και τη σκληρή προσπάθεια. Αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες της ζωής από πολύ μικρός, ο Γιώργος Αγγελόπουλος έμαθε από νωρίς την αξία της σκληρής δουλειάς, της ανεξαρτησίας, αλλά και της στενής σύνδεσης με τους αγαπημένους του ανθρώπους. Δεν έγινε ποτέ μοιρολάτρης, αλλά ένας άνθρωπος δεκτικός στην αλλαγή, τη διαφορετικότητα, την αναζήτηση κάθε νέας πρόκλησης. Εμαθε να τιθασεύει τα αρνητικά του συναισθήματα και αυτό τον έκανε κάθε φορά και πιο δυνατό.

Από τη μικρή και κλειστή κοινωνία της Σκιάθου της δεκαετίας του 1980, όπου έκανε πολλές διαφορετικές δουλειές, πήγε στον Βόλο για να παίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο, γνώρισε τον έρωτα, έζησε έντονα, για να επιστρέψει στη Σκιάθο και να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Μετά ήρθε το Survivor, μια «μικρογραφία της πραγματικής ζωής» όπως γράφει, που απέδειξε την αξία του σε όλη τη χώρα και αγαπήθηκε από χιλιάδες ανθρώπους. Το βιβλίο του Γιώργου Αγγελόπουλου είναι η αυτοβιογραφική διήγηση ενός ανθρώπου, που κοιτούσε μόνο μπροστά. Το βιβλίο αυτό περιγράφει την πορεία ενός ανθρώπου, όπως την έζησε ο ίδιος και όπως θέλει να την αφηγηθεί γλαφυρά στους άλλους για να καταλάβουν ποιος πραγματικά είναι. Είναι ταυτόχρονα ένα ψυχογράφημα, μια αυτοβιογραφία και όπως γράφει μια παρότρυνση «σε αυτούς που ψάχνουν να αντικρίσουν τη δική τους δύναμη».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
6
=