ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φινάλε 4ου Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου

φινάλε-4ου-φεστιβάλ-παιδικού-βιβλίου-561082

Ολοκληρώνεται σήμερα με αθρόα συμμετοχή κόσμου και απόδοση τιμής σε καταξιωμένες συγγραφείς

Ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών του 4ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου η προσέλευση του κόσμου, που υπολογίζεται ότι αγγίζει συνολικά τα 3.500 άτομα. Επισκέπτες από τη Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας για να παρακολουθήσουν τις δράσεις του τετραήμερου Φεστιβάλ που κλείνει σήμερα πανηγυρικά αυλαία με τη βράβευση δύο καταξιωμένων συγγραφέων, της Αγγελικής Βαρελλά και της Μαρίζα Ντεκάστρο.

Εκπαιδευτικοί, ενήλικες και παιδιά συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ που περικλείουν πλήθος δημιουργικών δράσεων οι οποίες προάγουν το βιβλίο και την φιλαναγνωσία.

Οι πρωινές δράσεις που προγραμματίζονται σήμερα Σάββατο 6 Απριλίου 10.00 -11.00 περιλαμβάνουν εργαστήρια του Δημήτρη Μαλικέρτη για παιδιά 9 – 14 ετών και της Θέντας Μιμηλάκη εικονογράφου με δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά Β’, Γ’, Δ’, Ε’ τάξης Δημοτικού.

Στις 11.00 – 12.00 πραγματοποιούν δημιουργικές δράσεις οι Μερόπη Μάττα για παιδιά 5 – 9 ετών, Δημήτρης Μπογδάνος, για παιδιά 7 – 10 ετών, Στέργια Κάββαλου για παιδιά 6 – 10 ετών. Επίσης πραγματοποιούν εργαστήρια για εκπαιδευτικούς η Σοφία Αδάμου, με εκπαιδευτικά βοηθήματα για εκπαιδευτικούς (Νηπιαγωγείο-Α και Β τάξη Δημοτικού) και ο παιδοψυχολόγος -συγγραφέας Γιώργος Μπουμπούσης με συζήτηση για τους καβγάδες μεταξύ των γονιών και τον αντίκτυπο που έχουν στον ψυχοσυναισθηματικό κόσμο των παιδιών.

Στις απογευματινές δράσεις που προγραμματίζονται 17.00 – 18.00 ο Δημήτρης Γρηγοράκης λέει «Ναι στη σωστή διατροφή, όχι στην παιδική παχυσαρκία» σε ενήλικες και παιδιά. Παράλληλα οι Κώστας Μάγος, Αλεξία Πατσαρούχα, Αιμιλία Στάικου, Ιουλία Τριανταφύλλου και Ειρήνη Φραγκούλη πραγματοποιούν εργαστήριο για παιδιά με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «12 παραμύθια των Ρομά» από το Κέντρο Ρομά Αλιβερίου Βόλου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου.

Στις 18.00 – 19.00 διοργανώνεται παράσταση κουκλοθέατρου από την Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης Κέντρου Ρομά Βόλου της Κοινωφελούς Οργάνωσης ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και αφήγηση ενός παραμυθιού των Ρομά.

Η τελετή λήξης του 4ου Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου προγραμματίζεται στις 19.30 με δραματοποιημένη αφήγηση από τη Φίλια Δενδρινού. Ακολουθούν η τιμητική βραδιά απονομής επαίνων – βραβείων σε δύο σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο του παιδικού και εφηβικού βιβλίου την Αγγελική Βαρελλά και την Μαρίζα Ντεκάστρο, μουσική εκδήλωση – δρώμενα και λήξη εργασιών του 4ου Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου που κλείνει με την υπόσχεση της επανόδου την επόμενη χρονιά.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου