ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρωμα γαλλοφωνίας

αρωμα-γαλλοφωνίας-572766

Ρεσιτάλ με τη Μαριάντζελα Χατζησταματίου και τη Νεκταρία Παπαδημητρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Εξαιρετικό ρεσιτάλ με τίτλο «Les enfants du siècle» πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της μέρας γαλλοφωνίας με τις καλλιτέχνιδες Μαριάντζελα Χατζησταματίου υψίφωνο και Νεκταρία Παπαδημητρίου στο πιάνο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι απήγγειλαν ποιήματα της γαλλικής μπελ επόκ.

Το ρεσιτάλ περιλάμβανε έργα Γάλλων συνθετών, που ερμήνευσαν αισθαντικά, με πολλή ευαισθησία οι πρωταγωνίστριες.

Παράλληλα εκτέθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας έργα μαθητών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Νομού Μαγνησίας με θέμα «Πώς φαντάζομαι τον εαυτό μου στο Παρίσι». Στον διαγωνισμό έλαβαν 1ο, 2ο και 3ο βραβείο χωριστά οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως επίσης και 1ο και 2ο έπαινο. Πολύτιμη ήταν η συμβολή της Αναστασίας Σουλιώτη εικαστικού, καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στην επιλογή των έργων.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Ρολάνδος Φίσσερ επίτιμος πρόξενος της Γαλλίας στον Βόλο, ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Μαγνησίας, ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου, η Ελληνογαλλική Σχολή «Αγιος Ιωσήφ» και ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Αγιος Ιωσήφ». Το πολιτιστικό γεγονός υποστήριξε η Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Βόλου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο επίτιμος πρόξενος της Γαλλίας στον Βόλο κ. Φίσσερ, η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Βουλγαράκη, οι αδελφές της Ελληνογαλλικής Σχολής «Αγιος Ιωσήφ» Βόλου, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βόλου Ιωάννα Ζωμένου, η εκπρόσωπος του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου, ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Αντώνης Αντωνίου, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων, γονείς των μαθητών και πολλοί συμπολίτες. Τον συντονισμό της διοργάνωσης είχε η Βάνα Ζωιτοπούλου πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου