ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάγεψε η δεξιοτεχνία των μαθητών της Μουσικής Σχολής Τραγουδάρα

μάγεψε-η-δεξιοτεχνία-των-μαθητών-της-μ-574573

Στα πλαίσια του ανοιξιάτικου κύκλου μαθητικών συναυλιών της Μουσικής Σχολής Τραγουδάρα πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Κυριακή δύο μαθητικές συναυλίες. Όσοι παρευρεθήκαμε στο Δημοτικό Θέατρο της Ν. Ιωνίας μείναμε εκστασιασμένοι από τις μουσικές επιδόσεις των μαθητών.

Η Σχολή παρουσίασε ένα τμήμα μαθητών της που ξεδίπλωσαν όλο το ταλέντο τους και κυριολεκτικά μας καθήλωσαν καθ΄ όλη την διάρκεια και των δύο συναυλιών . Το Θέατρο γέμισε και οι μικροί ερμηνευτές δικαίωσαν τις προσδοκίες όλων για την πορεία τους στο χώρο της μουσικής.

Ακούστηκαν θέματα της κλασικής μουσικής , τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών , λαικά και παραδοσιακά τραγούδια της πατρίδας μας .Πέρα από τις ατομικές παρουσιάσεις των μικρών και μεγάλων μαθητών στα όργανα , είχαμε και την παρουσία ντουέτων, κουαρτέτων και συνόλων που μας πρόσφεραν απλόχερα ένα μαγικό ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της μουσικής.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν το τμήμα σύγχρονου τραγουδιού (ηλικίας 9 έως 13 ετών), η εικοσαμελής ορχήστρα μπουζουκιών και η πενηνταμελής παιδική χορωδία της Σχολής με τραγούδια ρετρό και κινηματογραφικά της εποχής του 1950 – 1960 υπό την διεύθυνση της Αγλαίας Τραγουδάρα.

Αυτό το ταξίδι μουσικής πανδαισίας δείχνει ότι η μουσική παιδεία εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα για τους νέους και νέες της πόλης μας . Ερμηνείες ώριμες πλημμυρισμένες από συναίσθημα εκετελεσμένες με μοναδική δεξιοτεχνία γέμισαν με τους ήχους τους όλους τους παρευρισκόμενους αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο σπουδών που υπάρχει στη Μουσική Σχολή Τραγουδάρα .

Η όλη παρουσίαση έκανε το κοινό να συνειδητοποιήσει τη χαρά της δημιουργίας, που ήταν ολοφάνερη στα πρόσωπα των μικρών ερμηνευτών, την αξία της μουσικής παιδείας όταν αυτή δίνεται με σωστό και υπεύθυνο τρόπο και την πολιτιστική συνεισφορά στην πόλη μας τέτοιων μουσικών γεγονότων.

Είναι γνωστό ότι η Μουσική Σχολή Τραγουδάρα είναι από τα παλαιότερα μουσικά εκπαιδευτήρια του Βόλου. Η μακρόχρονη μουσική παράδοση και εμπειρία όπως και η πληρότητα που διαθέτει σε όλους τους τομείς της μουσικής (κλασική – σύγχρονη- λαϊκή – παραδοσιακή), δημιουργούν το μέτρο της επιτυχίας στην μουσική παιδεία της πόλης.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να θυμηθούμε τον ιδρυτή της Σχολής και δάσκαλο Αντώνη Τραγουδάρα που για πολλά χρόνια αποτέλεσε ένα μεγάλο κεφάλαιο για τα μουσικά δρώμενα της πόλης του Βόλου. Είναι ευτύχημα που την παράδοση αυτή συνεχίζουν τα παιδιά του ο Δημήτρης, ο Στέφανος και η Αγλαΐα.

Θεωρώ ότι εκείνη την ημέρα ζήσαμε μοναδικές στιγμές, που φανερώνουν το βάθος και την ποιότητα της δουλειάς που επιτελείται.

Όλοι όσοι είχαμε την τύχη να συνακροαστούμε τις δύο συναυλίες, σίγουρα δώσαμε, πέρα από τις ευχές και τις ευχαριστίες μας προς τους διοργανωτές και την κρυφή υπόσχεση να παρευρεθούμε σύντομα σε αντίστοιχη εκδήλωση της Μουσικής Σχολής Τραγουδάρα. Κατανοήσαμε την ανάγκη που έχει η πόλη μας από τέτοια επιτυχή μουσικά γεγονότα που δικαιώνουν δασκάλους και γονείς και χτίζουν το μουσικό μέλλον του τόπου μας.

Γ. Π.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου