ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με λόγο και μουσική

με-λόγο-και-μουσική-581882

Επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου διοργανώνεται από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

Πλησιάζει ο εορτασμός της επετείου των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση (1821 – 2021) και η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού ετοιμάζει μεγάλο πλαίσιο δράσεων και εκδηλώσεων για να την τιμήσει. Ανήμερα της φετινής επετείου διοργανώνει και πάλι επετειακή εκδήλωση λόγου, μουσικής και παραδοσιακών χορών, προκειμένου να τιμήσει την 198η επέτειο της Εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν οι φορείς της η «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και το χορευτικό σύνολο Ι.Μ.Δ. «Η Δημητριάς».

Η εκδήλωση φέτος έχει δύο ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Μαρτίου στις 18.30 για πρώτη φορά στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, μετά τον μεθεόρτιο Εσπερινό που θα τελέσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Συμμετέχει ο π. Χρήστος Κυριακόπουλος από τη Γορτυνία της Πελοποννήσου, ο οποίος έχει αφιερωθεί στη διατήρηση του δημοτικού τραγουδιού. Τον συνοδεύουν οι μουσικοί Κώστας Γιαννακόπουλος κλαρίνο, Κώστας Γεωργούδης βιολί, Γιαννούλης Μαργώνης λαούτο, Ανδρέας Νιάρχος κρουστά και φλογέρα.

Το χορευτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει διαμορφωθεί με την ευθύνη του χορευτικού συνόλου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Η Δημητριάς», υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλισσας Αικατερίνης Γκανέτσα – Ντόντη και συντονίζει η Ελένη Παπαργύρη – Κωνσταντά.

Παραδοσιακούς χορούς από Μικρά Ασία, Ρούμελη, Θεσσαλία, Ηπειρο, Μακεδονία, Πελοπόννησο, Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου θα παρουσιάσουν τα χορευτικά σύνολα Ι.Μ.Δ. «Η Δημητριάς», Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Νομού Μαγνησίας «Το Εγγλεζονήσι», Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου και Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «Ιωνες».

Την εκδήλωση θα κλείσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτός».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου