ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση βιβλίου στο βιβλιοπωλείο – καφενείο «Χάρτα»

παρουσίαση-βιβλίου-στο-βιβλιοπωλείο-82-581904

Το βιβλίο του Ασημάκη Φλιάτουρα «Η μορφολογική αλλαγή στην ελληνική γλώσσα – Μια σύγχρονη και συνοπτική παρουσίαση», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πατάκη», παρουσιάζεται σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 20.00 στο βιβλιοπωλείο – καφενείο «Χάρτα» (Σκενδεράνη 16, Βόλος). Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Ε. Μότσιου, επίκουρη καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης και ο συγγραφέας. Η βιβλιοπαρουσίαση συνοδεύεται από γλωσσικό παιχνίδι με το κοινό.

Το βιβλίο επικεντρώνεται σε μια βασική κατηγορία γλωσσικής αλλαγής στην ελληνική γλώσσα, στη μορφολογική αλλαγή και κατ’ επέκταση στη λεξιλογική αλλαγή, με στόχο να αποτυπώσει με τρόπο συνοπτικό το τι, το πώς και το γιατί των μεταβολών. Συγκεκριμένα, επιχειρεί με βάση σύγχρονες θεωρίες να ταξινομήσει τα φαινόμενα μορφολογικής μεταβολής με παραδείγματα από το σύνολο της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας, να παρουσιάσει τους μηχανισμούς τροποποίησης και τη σχέση μεταξύ τους και να ερμηνεύσει τις αιτίες των αλλαγών.

Το βιβλίο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία της ελληνικής γλώσσας. Η ανάλυση συνοδεύεται από γλωσσάρι και ευρετήριο όρων, ευρετήριο τεμαχίων και παράρτημα σχημάτων

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου