ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ηλικιωμένοι και νήπια γιόρτασαν μαζί την Αποκριά

ηλικιωμένοι-και-νήπια-γιόρτασαν-μαζί-590350

Οι απόκριες αποτελούν ουσιαστικά την εισαγωγή στην περίοδο της νηστείας και την προετοιμασία για την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης το Πάσχα. Αποτελεί όμως γιορτή των μικρών αλλά και των μεγάλων που βρίσκουν ευκαιρία να ξανανιώσουν για λίγο παιδιά. Έτσι λοιπόν την Τετάρτη 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η αποκριάτικη εκδήλωση του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στα πλαίσια της συνεργασίας με τον παιδικό σταθμό Ορφέα.

Οι χαρούμενες μελωδίες τα τραγούδια και οι φωνούλες των παιδιών πλημμύρισαν ευχάριστα την ατμόσφαιρα. Στην γιορτή παρευρέθηκαν η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου κ. Σοφία Χάλαρη, αλλά και οι ωφελούμενοι του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Αγριάς και η παρουσία τους έδωσε μεγάλη χαρά σε όλους, αφού έγινε αφορμή για επικοινωνία και διασκέδαση.

Μέσα σε αυτό το γιορτινό κλίμα οι ηλικιωμένοι βρήκαν αφορμή να εξιστορήσουν τις δικές τους αναμνήσεις αλλά και τα ήθη και έθιμα της κάθε περιοχής. Οπως είπαν, συνήθιζαν να μαζεύονται όλοι μαζί γείτονες και συγγενείς σε ένα σπίτι βάζοντας ρεφενέ το κρασί και το φαγητό και γλεντούσαν ως το πρωί με χορό και τραγούδι. Άλλες φορές μεταμφιέζονταν και ξεχύνονταν στα σπίτια και στα μαγαζιά προσπαθώντας να τους αναγνωρίσουν. Φορούσαν παλιά ρούχα σεντόνια και κουβέρτες καλύπτοντας το πρόσωπο τους ακόμα και με κάλτσες κρατώντας μαγκούρες και μπαστούνια.

Οπως επεσήμαναν οι υπεύθυνοι του Κέντρου, “με αφορμή αυτή την όμορφη εκδήλωση προσπαθούμε να βρούμε ευκαιρίες να ξεχνάμε την καθημερινή ρουτίνα και να χαρίζουμε ευχάριστες στιγμές στους ωφελούμενους της δομής μας αλλά και τους φροντιστές τους”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου