ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Εχω δεσμούς με το Βόλο»

εχω-δεσμούς-με-το-βόλο-435564

Δεσμούς καρδιάς έχει αναπτύξει με την περιοχή μας ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Θόδωρος Μαραγκός, ο οποίος θα βρίσκεται σήμερα στις 8 μμ στον πολυχώρο τέχνης «Αποθήκη», Βασσάνη 7 (πίσω από την Εφορία), κατόπιν πρόσκλησης της Αγωνιστικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Μαγνησίας. Με αφορμή την σημερινή εκδήλωση, που έχει ως επίκεντρο τον κινηματογράφο και τις ταινίες του «Μάθε παιδί μου γράμματα» και «Οι κλέφτες του χρόνου», ο γνωστός σκηνοθέτης καταθέτει τις σκέψεις και τα σχέδιά του στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» τονίζοντας ότι «οι ταινίες του προβληματίζουν αλλά και ψυχαγωγούν τον θεατή». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «στόχος μου είναι κάθε μου ταινία να έχει περιεχόμενο που ωφελεί το κοινό που θα την παρακολουθήσει και παράλληλα, πρόθεσή μου είναι να τους ψυχαγωγεί κιόλας».

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης έχει κατ’ επανάληψη συνεργαστεί με τον ανυπέρβλητο Θανάση Βέγγο στις ταινίες «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι» που βραβεύτηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο της Ιταλίας και «Από πού πάνε για την χαβούζα» που σημείωσε ρεκόρ εισιτηρίων όταν προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Αναφερόμενος στον Θανάση Βέγγο, ο κ. Μαραγκός τονίζει ότι «είναι ατόφιος, λαϊκός ήρωας. Αυτό που δείχνει στην οθόνη είναι και στην ζωή του. Είναι ευαίσθητος, είναι κωμικοτραγικός ηθοποιός, μπορεί να παίξει και δράμα και κωμωδία, εκφράζοντας την ψυχή του σύγχρονου Έλληνα».

Σε ό,τι αφορά στους δεσμούς καρδιάς που ανέπτυξε με τον Βόλο, ο Θόδωρος Μαραγκός αναφέρει ότι παρουσίασε κατ’ επανάληψη τις ταινίες του ενώ «την τελευταία φορά που ήρθα, είχα πάρει συνέντευξη από τον Αλέκο Παπαγεωργίου, ο οποίος ήταν ένας αφανής δημιουργός του πολιτισμού και της ελευθερίας της πατρίδας μας» αναφέρει χαρακτηριστικά. Η περιοχή του Βόλου προσφέρει πεδίο έμπνευσης και κατά συνέπεια είναι πολύ πιθανή η μελλοντική κινηματογραφική του δράση εντός των τειχών. «Μου αρέσει πάρα πολύ ο Βόλος, ομολογεί ο ίδιος, και η σημερινή μου επίσκεψη, προσθέτει, θα ανανεώσει την σχέση μου με τον τόπο, τους φίλους μου και τίποτα δεν αποκλείεται. Αν υπάρξει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που να συνδέεται με το Βόλο, με την ιστορία του, με την εξέλιξή του κ.λ.π., δεν αποκλείεται να την κάνω ταινία».

Κάθε συνεργασία και κάθε νέα κινηματογραφική ταινία του Θόδωρου Μαραγκού, αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στο παζλ της ζωής του. «Κρατάω τα πάντα από τις ταινίες μου, όλες τις μνήμες, γιατί είναι κομμάτι από την ζωή μου. Όλοι οι ηθοποιοί με τους οποίους έχω συνεργαστεί είναι καλοί μου φίλοι, στηρίζουμε ο ένας τον άλλο και γενικά είναι ένας τρόπος ζωής πολύ ουσιαστικός» καταλήγει ο αξιόλογος δημιουργός, ο οποίος έχει σφραγίσει ανεξίτηλα τον νεώτερο ελληνικό κινηματογράφο.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου