ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσική άνοιξη

μουσική-άνοιξη-445350

Τον τελευταίο για φέτος κύκλο συναυλιών παρουσιάζει το Μουσικό Σχολείο Βόλου, που ξεκινά με τις μαθητικές συναυλίες στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, δίνοντας το στίγμα της ανοιξιάτικης διάθεσης που διακατέχει διδάσκοντες και μαθητές. Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται ο προγραμματισμός των μουσικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο το σχολείο, υπηρετώντας με τον τρόπο αυτό το θεσμικό του ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των τελευταίων αυτών συναυλιών έχει ως εξής:

Σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου στις 18:00, θα εμφανιστούν μαθητές του σχολείου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, με περισσότερα μουσικά σύνολα και ατομικές παρουσιάσεις – πιάνο, κιθάρα, τσέλο, φλάουτο, μουσική ροκ.

Αύριο Τετάρτη 13 Απριλίου στις 18:00, θα εμφανιστούν σύνολα ελληνικής λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, βιολί, πιάνο, μαντολίνο. Την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί η τελευταία μαθητική συναυλία για φέτος με πιάνο, κιθάρα, χορωδιακά σύνολα και σύνολα έντεχνης ελληνικής μουσικής.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Οι μαθητικές συναυλίες είναι πολύ σημαντικές από εκπαιδευτικής άποψης, όπως τονίζουν η Διευθύντρια του σχολείου κ. Δρεπανιώτου αλλά και η υπεύθυνη διοργανώτρια των συναυλιών και υποδιευθύντρια κ. Πετρούτσου, «…διότι αποτελούν επιπλέον κίνητρο και στόχο για το μαθητή, ενισχύουν την ευγενή άμιλλα μεταξύ τους, δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να επικοινωνήσουν με το κοινό καθώς η μουσική είναι κατ’ εξοχήν παραστατική τέχνη και τέλος την ευκαιρία στους γονείς και φίλους των παιδιών να χειροκροτήσουν την πρόοδό τους».

Ο κύκλος αυτός των εκδηλώσεων θα τελειώσει με τις συναυλίες των καθηγητών του

Μουσικού Σχολείου Βόλου, μετά το Πάσχα, στην Παλιά Ηλεκτρική και στο αμφιθέατρο Κορδάτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε ημερομηνίες και ώρες που θα ανακοινωθούν εγκαίρως. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Μουσικό Σχολείο Βόλου, 54ου Συντάγματος Ελλάς τέρμα Αρσινόης, στα τηλέφωνα 2421047155, 2421071096.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου