ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αποκριάτικο γλέντι με τα «Χάλκινα της Μακεδονίας»

αποκριάτικο-γλέντι-με-τα-χάλκινα-της-599788

Δρώμενο με παραδοσιακό χρώμα πραγματοποιήθηκε στον Βόλο

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε, αλλά και συμμετείχε στο παραδοσιακό αποκριάτικο δρώμενο, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Παραδοσιακοί μουσικοί και χορευτές πρωταγωνίστησαν στο παραδοσιακό μουσικό δρώμενο τα «Χάλκινα της Μακεδονίας», που διοργάνωσαν η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Χοροστέκι E.Δ.Ρ.Α.Μ.Ε. ενόψει των εκδηλώσεων της Αποκριάς του Δήμου Βόλου.

Το σήμα εκκίνησης δόθηκε από τον χώρο έξω από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου στον πεζόδρομο της Μεταμορφώσεως. Οι παραδοσιακοί σύλλογοι που συμμετείχαν με τη συνοδεία της «Ορχήστρας των Χάλκινων» έδωσαν χαρούμενη νότα, διερχόμενοι από την καρδιά της πόλης, με έμφαση στο εμπορικό κέντρο.

Μουσικοί και χορευτές σταματούσαν σε διάφορα σημεία χορεύοντας και προσκαλώντας τον κόσμο να συμμετέχει στο γλέντι, καθ’ οδόν προς την πλατεία του Αγίου Νικολάου όπου κορυφώθηκε το γλέντι με παραδοσιακούς ήχους και χορούς.

Πολλοί διερχόμενοι ανταποκρίθηκαν στο αποκριάτικο κάλεσμα και συμμετείχαν χορεύοντας ή απλά παρακολουθώντας το δρώμενο που συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα και οδήγησε πολλούς Βολιώτες σε κοινή πορεία κεφιού, όπως επιτάσσουν οι μέρες της Αποκριάς.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου