LIFE STYLE

Εφυγε από τη ζωή ο Φαίδων Γεωργίτσης

εφυγε-από-τη-ζωή-ο-φαίδων-γεωργίτσης-603961

Τα ωραιότερα μάτια του ελληνικού κινηματογράφου έκλεισαν για πάντα. Ο Φαίδων Γεωργίτσης έφυγε από την ζωή σε ηλικία 80 ετών. Η κηδεία του ηθοποιού θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου στις 12.30 από το νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης.

Σπούδασε στις Δραματικές Σχολές των Καρόλου Κουν, Χρήστου Βλαχιώτη, Πέλου Κατσέλη. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία «Ποτέ την Κυριακή» του Ζυλ Ντασέν το 1960.

Έγινε δημοφιλής μέσα από τις ταινίες-μιούζικαλ της Φίνος Φιλμς σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με συχνούς συμπρωταγωνιστές τη Ζωή Λάσκαρη, τη Μαίρη Χρονοπούλου, τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρθα Καραγιάννη κ.ά.

Ήταν ο άνθρωπος που άκουσε μια από τις πιο θρυλικές ατάκες στην ιστορία του παλιού ελληνικού σινεμά. «Μέχρι και μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις» του είχε πει ο Γιάννης Βογιατζής στις Θαλασσιές Χάντρες.

Αλησμόνητη και η ερμηνεία του στην ταινία «Γοργόνες και Μάγκες», όπου ήταν το… alter ego του Χρόνη Εξαρχάκου.

Στο θέατρο, συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης του Κουν, αλλά και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Μ. Βολανάκη.

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1972 στη σειρά «Κόκκινο δαχτυλίδι», ενώ έγινε πάλι δημοφιλής τη δεκαετία του ’90 μέσα από τις καθημερινές τηλεοπτικές σειρές «Καλημέρα Ζωή» και «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου.

Έχει επίσης ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία σε θεατρικά και σε κινηματογραφικά έργα.

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μπέτυ Αρβανίτη και εν συνεχεία παντρεύτηκε την Μπέτσυ, με την οποία έχει δυο παιδιά, τον Ραφαέλο και την Μαρίζα. Το ζευγάρι είχε δημιουργήσει τον δικό του θεατρικό θίασο, ο οποίος εδρεύει στο Κορωπί, και με τον οποίο ασχολούνταν τα τελευταία χρόνια.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου