ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Πειραματική παρουσιάζει…

η-πειραματική-παρουσιάζει-435564

Βήμα στους νέους δημιουργούς δίνει η Πειραματική Σκηνή, εγκαινιάζοντας έναν νέο κύκλο, με την δημιουργία του συμπολίτη Ευάγγελου Κάβουρα «60 λεπτά» που ανοίγει αυλαία σήμερα στις 9 το βράδυ στο Αχίλλειον. Η Πειραματική Σκηνή δίνει την ευκαιρία σε νέους θεατρικούς συγγραφείς να δείξουν την δουλειά τους, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην μέχρι τώρα πορεία της. Οι συντελεστές της παράστασης παραχώρησαν χθες συνέντευξη τύπου, με φόντο το σκηνικό της παραγωγής, αναλύοντας το ιδιαίτερο χρώμα και την φιλοσοφία της. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Πανταζής, καλλιτεχνικός διευθυντής της Πειραματικής Σκηνής έκανε λόγο για «ένα πείραμα» το οποίο φέρει την σφραγίδα ενός νέου δημιουργού. Αναφερόμενος στο έργο «60 λεπτά» ο κ. Πανταζής τόνισε ότι «χαρακτηρίζεται για την σύγχρονη γραφή του, κρύβει πολλά νοήματα και εμπεριέχει λυρισμό αλλά και σκληρότητα, η οποία αντικατοπτρίζει την εποχή μας».

Ο Ευάγγελος Κάβουρας, ο οποίος μετέχει στα βιωματικά σεμινάρια της Πειραματικής Σκηνής, έχοντας ήδη δώσει δείγματα κατά το παρελθόν μέσω του «Ηταύρου» που παρουσιάστηκε από διαφορετικό θεατρικό σχήμα, μίλησε για το «μεγάλο στοίχημα», την παρουσίαση μιας «φουτουριστικής παράστασης, με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας». Όπως ανέφερε ο ίδιος τα «60 λεπτά» εμπεριέχουν « λυρισμό και σκληρότητα» και προσέθεσε ότι το έργο του έχει «στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ, προσεγγίζοντας και αποδομώντας τους χαρακτήρες από ιατρική σκοπιά». Η Ελένη Μπακίρη, η οποία συμμετέχει στην ίδια παράσταση, τόνισε ότι «ο δάσκαλός μας Δημήτρης Πανταζής, αντιμετωπίζει με την ίδια επαγγελματική προσέγγιση τις παραστάσεις και κάθε δραστηριότητα της Πειραματικής Σκηνής και γι’ αυτό τον λόγο λειτουργούμε ως επαγγελματίες» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το έργο, που περιστρέφεται γύρω από ένα πείραμα, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, βοηθός σκηνοθέτη είναι Ευάγγελος Κάβουρας και την δραματουργική ανάλυση επιμελήθηκε η Συνοδή Φουκαλά. Τους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης οι : Αγγελική Νικολάου, Χαρούλα Νικολάου, Ελένη Μπακίρη, Αλκιβιάδης Μαρούγκας, Άννα Πατητή, Ευάγγελος Κάβουρας, Βαρβάρα Δεμίρη, Μαρίνα Σωτηρίου, Συνοδή Φουκαλά, Πηνελόπη Μπούνια-Μαστρογιάννη, Μελίνα Ζάχου. Έχουν προγραμματιστεί έξη συνολικά παραστάσεις, οι οποίες έχουν ως εξής : Σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου, αύριο Σάββατο 9 Απριλίου, την Κυριακή 10 Απριλίου, την Παρασκευή 15 Απριλίου, το Σάββατο 16 Απριλίου και Κυριακή 17 Απριλίου. Την Παρασκευή και Κυριακή η παράσταση θα πραγματοποιείται στις 9.00 το βράδυ και το Σάββατο στις 12.00 τα μεσάνυχτα. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον (Κουμουνδούρου 1), σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Βόλου.

Η προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται μια ώρα πριν την παράσταση, στο ταμείο του Θεάτρου. Η τιμή εισιτηρίου είναι 10 ευρώ και 5 ευρώ το παιδικό, φοιτητικό εισιτήριο, ενώ οι άνεργοι παρακολουθούν δωρεάν την παράσταση, επιδεικνύοντας την κάρτα ανεργίας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου