ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δράσεις πολιτισμού στην Κερασιά

δράσεις-πολιτισμού-στην-κερασιά-619079

Οι στόχοι της νέας χρονιάς αναπτύχθηκαν στην κοπή πίτας του Συλλόγου Κερασιωτών

Η κοπή της πατροπαράδοτης κουλούρας πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Κερασιά από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Κερασιωτών Πηλίου. Η βραδιά άρχισε με την κοπή της κουλούρας, την οποία ευλόγησε ο π. Δημήτριος εφημέριος του Κεραμιδίου και συνεχίστηκε με το καλωσόρισμα της προέδρου Ελένης Παπαδημητροπούλου και τους χαιρετισμούς του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου, του δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα και της προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Αντωνίας Χασιώτη.

Παραβρέθηκαν επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Ρήγα Φεραίου Ι. Σκρίμπας και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καναλίων Π. Πανομάτης. Μετά τους χαιρετισμούς η πρόεδρος του Συλλόγου έλαβε και πάλι τον λόγο τονίζοντας μεταξύ άλλων την έντονη παρουσία του φορέα την προηγούμενη χρονιά στον τομέα του πολιτισμού και του περιβάλλοντος της περιοχής.

«Ο Σύλλογος με προσεγμένες εκδηλώσεις, με παρουσίες σε ημερίδες και συνέδρια και την υποδοχή Ελλήνων και ξένων επισκεπτών στις δύο δομές του, το Κέντρο Ερευνας και Προστασίας της Αυτοφυούς Ορχιδέας Βορείου Πηλίου και το Μουσείο «Ηλία Λεφούση», συνέχισε να κινείται με στόχο την πολιτιστική και περιβαλλοντική αναγέννηση του χωριού της Κερασιάς και της περιοχής του», είπε.

Για το νέο έτος μάλιστα ανέφερε ότι το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, με τις επισκέψεις που έχουν ήδη οριστεί να υπερβαίνουν κατά πολύ τις περσινές. Ακόμη, ανέφερε ότι οι δράσεις για το 2019 θα έχουν ως στόχο την ανάπτυξη των κατάλληλων πολιτισμικών και περιβαλλοντικών εργαλείων που θα βοηθήσουν ώστε η περιοχή να αναπτύξει χαρακτηριστικά «πολιτιστικού και πράσινου τουρισμού». Η βραδιά έκλεισε με μουσική και γλέντι, καθώς και με ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου