ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση στο Ελληνογαλλικό

εκδήλωση-στο-ελληνογαλλικό-627395

Παρουσιάστηκε το βιβλίο με θέμα «Οι αδελφές του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως»

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης υποδέχτηκε το κοινό του Βόλου το βιβλίο του κ. Ρούσσου – Μηλιδώνη με τίτλο «Οι αδελφές του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως στην Ελλάδα και τον ευρύτερο χώρο» στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στον οικείο χώρο της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου.

Οι κεντρικοί ομιλητές Νίκος Βαραλής και Μαίρη Τσακνάκη – Γαβαλά με συντονίστρια τη Ροσσάνα Πώποτα, μετά το καλωσόρισμα της αδελφής Αλβέρτας Στεφάνου, «ταξίδεψαν» το ακροατήριο στο παρελθόν παρουσιάζοντας εικόνες του έργου των αδελφών στην Ελλάδα και στον ευρύτερο χώρο.

Εκπρόσωποι τοπικών φορέων, γονείς μαθητών και φίλοι του σχολείου έγιναν μάρτυρες των ζωντανών αφηγήσεων και περιγραφών του βιβλίου, που καταμαρτυρούν τη θεμελιώδη συμβολή των αδελφών στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης των κοριτσιών, την αγαστή συνεργασία με την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και παράλληλα το βάρος και την ευθύνη που έφεραν οι αδελφές για την εδραίωση και προώθηση της γαλλικής γλώσσας στην ευρύτερη περιοχή.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. Χάρη στους ομιλητές και τον ίδιο τον συγγραφέα που παρακολούθησε συγκινημένος την παρουσίαση, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ που πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση βίωσαν ένα ξεχωριστό μάθημα ιστορίας του σχολείου και του τόπου τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου