ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θύμισε παλιές, καλές εποχές

θύμισε-παλιές-καλές-εποχές-650261

Το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν της Λέσχης Βόλου

Στον απόηχο του πρωτοχρονιάτικου γκαλά της Λέσχης Βόλου που ήταν αξέχαστη βραδιά για τα μέλη που γέμισαν με τις οικογένειές τους, τους συγγενείς και φίλους την απαστράπτουσα, από φινέτσα στολισμό, μεγάλη αίθουσα των δεξιώσεων της Λέσχης, φημισμένη για την αρχοντιά και την ομορφιά της.

Στο χολ περίμενε τους καλεσμένους ένα ποτό για το καλωσόρισμα και μέσα στα καλοβαλμένα τραπέζια στολισμένα μοναδικά σε κάθε πετσέτα υπήρχε ένα καλόγουστο γούρι για την καινούργια χρονιά, ενώ ο κ. Πετρής με το σαξόφωνό του διασκέδαζε όπως εδώ και πολλά χρόνια τους καλεσμένους.

Την ώρα του γεύματος, που σημειωτέον ήταν γευστικότατο, ο πρόεδρος κ. Αθ. Χαρμάνης πήρε το μικρόφωνο και ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους κάθε ευτυχία και υγεία για το 2019 και παρουσίασε τον κ. Σβολιαντόπουλο, τον άνθρωπο που βρήκε τα κάγκελα που κοσμούν το μπαλκόνι της παλιάς εισόδου της Λέσχης και βρέθηκαν μετά από τόσα χρόνια στα Γρεβενά και μας τα επέστρεψε και έδωσε τιμητική πλακέτα σε ένδειξη ευχαριστιών εκ μέρους του ΔΣ και του ίδιου.

Με την έλευση του νέου έτους η αίθουσα μεταβλήθηκε σ’ ένα κινούμενο χαρούμενο πλήθος από γέλια, ευχές, καλοδεχούμενες αγκαλιές και φιλιά, μικροί και μεγάλοι χάρηκαν αυτή την πανηγυρική στιγμή με την ψυχή τους. Μετά τη γευστικότατη καρυδόπιτα προσφορά του κ. Μίλτου Μουστακαλή, μοιράστηκε η πατροπαράδοτη αηβασιλιάτικη πίτα. Το τυχερό φλουρί βρήκε ο νεαρός δικηγόρος κ. Σπύρος Δεσύλας κάτι που δείχνει ότι η Λέσχη Βόλου θα μακροημερεύσει και μελλοντικά θα περάσει σε άξια χέρια για να συνεχιστεί η λειτουργία και η παράδοσή της όπως ξεκίνησε το 1933.

Ο dj άνοιξε τον χορό μ’ ένα παραδοσιακό βαλς που ξεσήκωσε μεγάλους και νεότερους που γέμισαν την πίστα. Η αίθουσα αστραποβολούσε από τις κομψοντυμένες κυρίες στολισμένες με πούλιες και παγιέτες και η βραδιά γιορτάστηκε πανηγυρικά.

Η νεολαία ανέβηκε επάνω στο εντευκτήριο που η διακόσμηση ξεπερνούσε κάθε φαντασία. Τα νιάτα κράτησαν αμείωτο το κέφι και τον χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες πριν το χάραμα. Μακάρι να δούμε στην καινούργια χρονιά φως στην άκρη του τούνελ. Λέτε να συμβεί; Οι ευχές είναι πάντοτε καλοδεχούμενες, όπως και τα όνειρα.

ΜΑΙΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου