ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τίμησαν γυναίκα της προσφοράς

τίμησαν-γυναίκα-της-προσφοράς-653229

Στην Αθανασία Τσιλιβίδου τα εύσημα του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

Αφιέρωμα καρδιάς σε μία γυναίκα της προσφοράς, εξαιρετικά αγαπητή στην «οικογένεια» του Λυκείου και την τοπική κοινωνία ευρύτερα ήταν η προχθεσινή εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων του Βόλου, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Εξωραϊστικής.

Η Αθανασία Τσιλιβίδου, επί σειρά ετών πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Λυκείου, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στην προχθεσινή κοπή πίτας που ευλόγησε ο π. Απόστολος Θάνος με πολλές ευχές για την καινούργια χρονιά και τη δράση του σωματείου.

Η κ. Τσιλιβίδου δέχτηκε με φανερή συγκίνηση την απόδοση τιμής στο πρόσωπό της κι όπως υπογράμμισε μεταξύ άλλων προσέφερε και προσφέρει με την καρδιά της στο Λύκειο, τονίζοντας παράλληλα ότι ο εθελοντισμός είναι αξία ζωής για την ίδια.

Στη διάρκεια της ομιλίας της αναφέρθηκε στην προσπάθειες ετών προκειμένου το διατηρητέο οίκημα του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το σωματείο και την πόλη.

«Θα μπορούσα να μιλώ ώρες για το Λύκειο που αγάπησα και μου προσέφερε τόσα πολλά, τόση χαρά, τόσες εμπειρίες. Ημουν επί 16 χρόνια στο Φιλανθρωπικό του Γηροκομείου και βρέθηκα στα πανέμορφα νιάτα, που δυσκολεύομαι πολύ να εγκαταλείψω», είπε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενη στην απόφαση του ΔΣ να την τιμήσει, η κ. Τσιλιβίδου τόνισε ότι την αφιερώνει «σε όλες τις συνεργάτιδές μου όλων των συμβουλίων διαχρονικά και των εφορειών. Επίσης στους ανθρώπους που κατείχαν δημόσια αξιώματα και μας βοήθησαν σε όλη τη θητεία μου, όπως και στον φίλτατο προστάτη του ΛΕΒ Δημήτρη Παλιούρα. Την αφιερώνω ακόμη με πολλή αγάπη σε όλες εσάς, τα μέλη μας, γιατί χωρίς εσάς λίγα θα μπορούσαμε», είπε.

Την τιμηθείσα προσφώνησε η πρόεδρος του Λυκείου Μαρία Σπανού, η οποία εξήρε το ήθος, την καλοσύνη, την εργατικότητα και την αδιάκοπη προσφορά της Αθανασίας Τσιλιβίδου, η οποία δέχτηκε με χαρά και συγκίνηση το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου