ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης

πέθανε-ο-ηθοποιός-γιώργος-τζώρτζης-656870

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο δημοφιλής ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης, ο οποίος είχε πολλές συμμετοχές σε τηλεόραση και κινηματογράφο. Όπως γράφει η naftemporiki ο ηθοποιός πέθανε πριν από δό ημέρες, στις 14 Ιανουαρίου.

Ο Γιώργος Τζώρτζης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου 1938 και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1960 και στον κινηματογράφο το 1961. Την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο πραγματοποίησε με το θίασο Βασίλη Διαμαντόπουλου – Μαρίας Αλκαίου, στο έργο του Αλ. Κασσόνα «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια», για να ακολουθήσουν συμμετοχές σε πολλούς άλλους θιάσους, με πιο μακροχρόνια αυτήν στο θίασο Δημήτρη Μυράτ -Βούλας Ζουμπουλάκη.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 δημιούργησε δικό του θίασο με την τότε σύζυγό του -και μητέρα της κόρης του Ευγενίας- Τόνια Καζιάνη, ανεβάζοντας σημαντικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.

Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε στον «Άγνωστο πόλεμο», αργότερα στη «Λάμψη», για να κλείσει τον τηλεοπτικό του κύκλο με τις «Μάγισσες της Σμύρνης» και με τα «Ματωμένα Χώματα» (2008), συμπρωταγωνιστώντας με την Άννα Συνοδινού.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου