ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H «Κατσαρίδα» περιοδεύει

h-κατσαρίδα-περιοδεύει-435564

 

Στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 20 και την Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 6.00 μ.μ. και τις 9.00 μ.μ. η «Κατσαρίδα», η γνωστή κωμωδία, που περιοδεύει ανά την Ελλάδα. Το εξωφρενικό ντανταϊστικό μιούζικαλ (δρόμου) του Βασίλη Μαυρογεωργίου ξεκίνησε από το Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου στις αρχές του 2005, για να παιχτεί πρώτα εκεί κι έπειτα στον Κάτω Χώρο επί δυόμισι χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Έπειτα δουλεύτηκε ξανά, με νέους ηθοποιούς, και παρουσιάστηκε σε μεγάλα θέατρα στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Κύπρο, αλλά και στην Αθήνα στο Θέατρο Βρετάνια.

Έξι χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση, η «Κατσαρίδα» επιστρέφει με νέα διανομή και με σκοπό αυτή τη φορά να αλωνίσει την Ελλάδα. Οι θεατές, σε κάθε γωνιά της χώρας, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις απίθανες περιπέτειες της μικρής κόκκινης κατσαρίδας, που αγωνίζεται να κατακτήσει ένα στόχο ζωής, να ανέβει στο φεγγάρι. Η κατσαρίδα περιπλανιέται στα τρίσβαθα των υπονόμων αλλά και σε αφιλόξενους δρόμους, διασχίζει ωκεανούς, χορεύει και τραγουδά μέσα σε δαιδαλώδεις αεραγωγούς, γνωρίζει άλλα έντομα, τρωκτικά και ανθρώπους (απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη) και ταυτόχρονα διατηρεί ακλόνητη την πίστη της στο μεγάλο όνειρο. Αυτή άλλωστε είναι και το μόνο μέσο που διαθέτει για να το πραγματοποιήσει…

Το έργο παρουσιάζεται σε κείμενο-σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, μουσική Κώστα Γάκη, κοστούμια Γεωργίας Μπαμπαλού και σχεδιασμό φωτισμών από τον Γιώργο Φακούρα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Θοδωρής Πετρόπουλος και Σεραφείμ Ράδης. Η Κατσαρίδα πρωτοπαρουσιάστηκε στον Άδειο Χώρο του Εθνικού Θεάτρου τον Ιούνιο του 2004. Εκεί την είδε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και πρότεινε στους δύο φίλους να φέρουν την παράσταση στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Ήταν Γενάρης του 2005 όταν η Κατσαρίδα «έκανε τη φωλιά της» για λίγες μέρες την εβδομάδα στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Η επιτυχία της ήταν τόση, ώστε την επόμενη χρονιά ξαναπαίχτηκε, για περισσότερες μέρες την εβδομάδα και για ολόκληρη τη σαιζόν. Κι ύστερα μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο του θεάτρου, με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Κι ύστερα δουλεύτηκε για μεγάλα θέατρα και βγήκε εκτός Θεάτρου του Νέου Κόσμου, εκτός Αττικής. Οι τιμές εισιτηρίων είναι 20 ευρώ για τους ενήλικες και 15 ευρώ για τα φοιτητικά και μαθητικά εισιτήρια. Ισχύουν επίσης εισιτήρια ΟΓΑ.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου