ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με αποκριάτικο χρώμα

με-αποκριάτικο-χρώμα-451963

Αποκριάτικη εκδήλωση με τίτλο «Από την παλιά Αθήνα στο Ρίο, ένα διαχρονικό ταξίδι στη μουσική και το χορό» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 το βράδυ στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η παραπάνω εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου. Πρόκειται για ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, τη μουσική και το χορό, στο εντόπιο και το, προσεταιρισμένο και αφομοιωμένο πλέον, εξωτικό, ένα ταξίδι με όχημα το γλέντι και τη διασκέδαση, που παρουσιάζεται από τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, με τη συμμετοχή των Σχολών Χορού Latin Chorus Line, Volos και Dance Academy-Volos.

Μετά την παρουσίαση του μουσικού προγράμματος θα ακολουθήσει ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι με κέρασμα στην αρχή και στη συνέχεια με κρασί και μεζέδες σε πολύ προσιτές τιμές. Πρόκειται για μια αναβίωση της αυθεντικής αποκριάτικης διασκέδασης περασμένων δεκαετιών, τότε που οι παρέες, με τις μασκαράτες, τις σερπαντίνες, το χαρτοπόλεμο και τα κομφετί, άναβαν αβίαστο το κέφι.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης που έχει τίτλο «Από την παλιά Αθήνα στο Ρίο, ένα διαχρονικό ταξίδι στη μουσική και το χορό», θα παρουσιαστούν τα τραγούδια: «Εγώ θα κόψω το κρασί», «Πιπίνος και Πιπίνα», «Πιπίτσα», «Do-Re-Mi», «Ριρίκα» (Τσάρλεστον), «Κική Κοκό», «Η Μοδιστρούλα», «Πω, πω, πω» και «Το Καρναβάλι».

Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο σε λατινοαμερικάνικα τραγούδια και χορούς, όπως «Tico-Tico», «Carnival» (Orfeo Negro), «Quantanamera», «Perhaps-Perhaps», «Besame mucho», «Brasilian Carnival», «Ti», «Lunares», «Amor», «Perfila», «Disco», «Caravan», «Vida Vola», «La Βaba». Τις ενορχηστρώσεις ανέλαβαν ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Γιώργος Καρυδάκης και οι μουσικοί της Φιλαρμονικής Δήμος Βουγιούκας και Βασίλης Τασούδης. Σολίστες της αποψινής βραδιάς είναι οι: Τζένη Χατζηδήμου, Κατερίνα Αποστολοπούλου και Θωμάς Σκοτίδας.

Επίσης σήμερα στις 9 το βράδυ στο Πορφυρογένειο Αγριάς, καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, παρουσιάζουν «Μια βραδιά με ρετρό μουσική». Την ίδια μέρα, στις 10 το βράδυ, στο καφέ-μπαρ «Κύκνος» παρουσιάζεται μασκέ – πάρτι, με θέμα «Τα κόκκινα φανάρια». Επίσης, η «Τρελοπαρέα» παρουσιάζει στο «Στέκι του Καλτσά» τα τρελά αποκριάτικα δρώμενά της.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου