ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστούγεννα στο «Αξιον εστί»

χριστούγεννα-στο-αξιον-εστί-682094

Πρωτοβουλίες με κοινωνικό μήνυμα για μικρούς και μεγάλους

Τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή που ενώνει την οικογένεια, φίλοι και συγγενείς, παρέες και γειτονιές ολόκληρες φορούν τα γιορτινά τους και οι δρόμοι γεμίζουν δράση.

Κάθε περιοχή της Ελλάδας αυτές τις γιορτινές μέρες αναβιώνει τα δικά της έθιμα και παραδόσεις που έχουν τις ρίζες τους βαθιά πίσω στον χρόνο.

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου «Αξιον εστί» μάς καλούν να ταξιδέψουμε μέσα από τα δικά τους μάτια σε διάφορες περιοχές της χώρας, σήμερα Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας Πολιτιστικό Κέντρο (Σταδίου & Μανδηλαρά, Ν. Ιωνία).

Ενα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι με χρώμα και άρωμα από όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν τα παιδιά, που ευελπιστούν να ανακαλύψουμε μαζί τους τον τρόπο που ανά περιοχή γιόρταζαν οι άνθρωποι τα Χριστούγεννα στον χωροχρόνο του παππού και της γιαγιάς.

Ηθη, έθιμα, χορός και ζωντανές εικόνες παρουσιάζονται στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα κι ο καθένας μας θα γίνει συνταξιδιώτης σε αυτό το μοναδικό ταξίδι στην παράδοση και θα χαρίσει με τη παρουσία του γεύματα αγάπης στα Σπίτια Γαλήνης των Ιερών Ναών Αγίων Αναργύρων και Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης.

Το εισιτήριο αγάπης είναι 2,5 ευρώ. Εισιτήρια αγάπης μπορούν να προμηθευτούν όσοι επιθυμούν από τον Ιερό Ναό Αγ. Αναργύρων και τον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου