ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανατρεπτικό κόμεντι σόου

ανατρεπτικό-κόμεντι-σόου-452590

 

Ενα ανατρεπτικό comedy show που σκηνοθετεί ο Ιάκωβος Μυλωνάς, θα παρουσιαστεί σήμερα στις 9 το βράδυ στο καφέ-μπαρ «Νοβέλ», το οποίο βρίσκεται στην οδό Κονταράτου 3 στο Βόλο. Η παράσταση με τίτλο «Πώς να έχετε έναν άντρα του χεριού σας», παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ιάκωβου Μυλωνά, σκηνικά και κοστούμια Μ. Καλορίτη. Τους χαρακτήρες του έργου ενσαρκώνουν, αντίστοιχα, ο Ιάκωβος Μυλωνάς, ο Ορέστης Τρίκας και η Χριστίνα Πομόνη. Ο φαύλος κύκλος των ερωτικών σχέσεων πρωταγωνιστεί σε μια παράσταση με χορό, σάτιρα, τραγούδι και μεταμφιέσεις, που προκαλούν το αβίαστο γέλιο των θεατών.

Το συγκεκριμένο έργο πραγματεύεται με πολύ χιούμορ και καταιγιστικές ανατροπές το αντρικό πρότυπο που το διαμορφώνουν ανά τους αιώνες οι γυναίκες. Πίσω από έναν άντρα κρύβεται πάντα μια γυναίκα. Η μητέρα του, οι αγαπημένες του, η σύζυγός του. Γιατί πάντα θέλουν να τον έχουν του χεριού τους. Τα καταφέρνουν; Υπάρχουν τρόποι για να έχετε έναν άντρα του χεριού σας; Πολλοί όπως θα δούμε και θα ακούσουμε επί σκηνής. Η παράσταση τα έχει όλα: Χορό, σάτιρα, τραγούδι, μεταμφιέσεις, εκπλήξεις επί σκηνή κι αποκαλύψεις σε μια ερωτική… συνομωσία των δύο φύλων όπου οι θεατές- γυναίκες και άντρες- καλούνται να παίξουν μαζί με τους ηθοποιούς ρόλους που ξέρουν καλά. Ή και να αυτοσχεδιάσουν, να γελάσουν και να αποτινάξουν «ετικέτες» καθωσπρεπισμού. Άλλωστε όπως πιστεύουν οι συντελεστές της παράστασης το γέλιο μακραίνει τη ζωή κι έρωτας την ομορφαίνει.

Αναλύοντας τον χαρακτήρα που υποδύεται, ο Ιάκωβος Μυλωνάς τονίζει ότι «ο Δημητράκης που υποδύομαι, αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο ποσοστό των αντρών. Είναι το αγόρι που γίνεται άντρας, κουβαλώντας όλα τα ταμπού και τις «υστερίες» των γονιών του και κυρίως της μητέρας του κι αργότερα των φιλενάδων του. Όλοι θα βρουν μέσα στο έργο κάτι από τον εαυτό τους και την χαμένη αθωότητά τους». Ο Ορέστης Τρίκας, αναφέρει από την πλευρά του ότι «ο Γιαννάκης που υποδύομαι περνάει από όλες τις φάσεις ενός αρσενικού. Σίγουρα πάντως σε όλες τις φάσεις της ζωής ενός άντρα μια γυναίκα είναι από πίσω και διαμορφώνει την άποψή του». Η Χριστίνα Πομόνη, η οποία υποδύεται το αιώνιο θηλυκό, επισημαίνει από την πλευρά της ότι «η ζωή είναι γένους θηλυκού, αυτό νομίζω τα λέει όλα. Όσο για το πάνω και κάτω χέρι σε μια σχέση, μπορεί στο έργο η κωμωδία να επιβάλλει ίσως και την υπερβολή για να γελάσουμε και να γέρνει υπέρ των γυναικών αλλά ας μην ξεχνάμε πως στη ζωή δεν υπάρχουν κανόνες μα μόνο εξαιρέσεις, ειδικά όταν αγαπάς». Η τιμή εισόδου με ποτό κοστίζει 10 ευρώ, ενώ για κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2421301746, 6974511606.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου