ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέα δωρεάν επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο Βόλου

νέα-δωρεάν-επίσκεψη-και-ξενάγηση-στο-μ-703650

Ο καθιερωμένος και επιτυχημένος κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και άλλους αρχαιολογικούς χώρους συνεχίζεται και φέτος, με πρωτοβουλία του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων», σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη του Δ.Σ. των «Φίλων Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων» προτείνουν στους μαθητές και τους γονείς έναν κύκλο ξεναγήσεων στο Μουσείο Βόλου, καθώς και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, μία φορά τον μήνα, χωρίς καμία απολύτως οικονομική συνδρομή. Η ξεναγός – υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του σωματείου Μελίνα Κωστίδη ξεναγεί τους ενδιαφερόμενους, ανάλογα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται.

Η έναρξη του κύκλου έγινε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου με την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου, ενώ η επόμενη εξόρμηση – συνάντηση θα γίνει (για να αποτελεί και μια φυσική συνέχεια της επίσκεψης στο Διμήνι) στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου την ερχόμενη Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, σε συνδυασμό με επίσκεψη και δράσεις στις δύο πλινθόκτιστες οικίες στο πάρκο του Αναύρου, απέναντι από το Μουσείο, που έχουν δημιουργηθεί με πρότυπο τους νεολιθικούς οικισμούς του Σέσκλου και του Διμηνίου. Επί τόπου μάλιστα θα γίνουν και παιχνίδια – εργαστήρια με τους συμμετέχοντες, με την παρουσία της συγγραφέως Ελένης Λαμπράκη, η οποία θα μιλήσει στα παιδιά σχετικά με «Το ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι» και πώς ο αρχαιολογικός χώρος μέσα από ένα παιχνίδι ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα γεμίζει ήχους, μυρωδιές και χρώματα εκείνης της εποχής.

Όσα από τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές, αλλά και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται, καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους το συντομότερο δυνατό (το αργότερο μέχρι μεθαύριο Παρασκευή 30 Νοεμβρίου) στην Ένωση Γονέων και συγκεκριμένα στην έφορο του Δ.Σ. Λιάνα Πασχούδη στο τηλ. 6977070414 και [email protected].

Η ξενάγηση στον χώρο θα ξεκινήσει στις 11.π.μ.(συνάντηση στην εσωτερική είσοδο του Μουσείου στις 10.45 π.μ.). Η μετάβαση στον χώρο γίνεται με ιδιωτικά μέσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου