Αντιδράσεις και στο Πήλιο

αντιδράσεις-και-στο-πήλιο-851206

Παρ’ όλη την πρόταση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να μην εισηγηθεί την κατάργηση ή τη συγχώνευση σχολείου στο νομό, οι γονείς, οι μαθητές αλλά και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας βρίσκονται στις επάλξεις, μιας και η τελική απόφαση θα παρθεί μετά από την πρόταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και το Υπουργείο Παιδείας. Χθες το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ βρέθηκε στο Γυμνάσιο Μηλεών μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων, ενώ τόσο το παραπάνω σχολείο, όσο και το Γυμνάσιο και Λύκειο Τσαγκαράδας τελούσαν υπό κατάληψη.

Δεν μπήκε τέλος στην ανησυχία των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού ακόμη και μετά την πρόταση της Διεύθυνσης να μην εισηγηθεί καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολικής μονάδας προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

«Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στις επάλξεις, παρά την πρόταση της Διεύθυνσης για καμία συγχώνευση. Γνωρίζουμε πως αυτή είναι μία εισήγηση και πως η Περιφέρεια θα καταρτήσει τη δική της πρόταση με τελικό αποδέκτη το Υπουργείο. Οι φόβοι των περιφερειακών σχολείων είναι διάχυτοι», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης.

Χθες, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μηλεών κάλεσε την ΕΛΜΕ Μαγνησίας προκειμένου να γίνει μια συζήτηση για το θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από τον Καλλικράτη στην Εκπαίδευση.

Όπως σημείωσε ο κ. Σαβελίδης στο σχολείο βρέθηκαν 30 γονείς, όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Αρχικά το λόγο έλαβε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η οποία μίλησε για το ιστορικό σχολείο των Μηλεών, επισημαίνοντας πως επ’ ουδενί θα πρέπει το Γυμνάσιο να συγχωνευθεί με κάποιο άλλο ή ακόμη χειρότερα να καταργηθεί.

Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ που παρευρέθηκε στο Γυμνάσιο εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα των γονιών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών οι οποίοι δήλωσαν πως θα συνεχίσουν να διεκδικούν τη συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου τους από τη Δευτέρα και δηλώνουν πως θα συνεχίσουν μέχρι να έχουν γραπτή δέσμευση από τους υπευθύνους πως το σχολείο τους θα μείνει ως έχει.

Ανησυχία όμως κυρίευσε γονείς και μαθητές στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Τσαγκαράδας. Ο κ. Σαβελίδης ανέφερε πως οι γονείς έγιναν αποδέκτες ορισμένων πληροφοριών που θέλουν το κλείσιμο των σχολείων στην Τσαγκαράδα.

Αμέσως γονείς και μαθητές κατέλαβαν το κτήριο και δήλωσαν πως δεν θα επιτρέψουν να καταργηθούν τα σχολεία τους.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας σχολίασε πως οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν και ανέφερε πως το προηγούμενο διάστημα η ΕΛΜΕ λάμβανε πρωτοβουλίες για να επισκεφθεί σχολεία στο νομό, όμως τώρα εξαιτίας του φόβου των τοπικών κοινωνιών, οι Σύλλογοι Γονέων πολλών σχολείων προσκαλούν την ΕΛΜΕ για να τους ενημερώσει για τον επικείμενο Καλλικράτη της Εκπαίδευσης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου