ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσιάστηκε μία σημαντική έκδοση

παρουσιάστηκε-μία-σημαντική-έκδοση-708714

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση του βιβλίου του θεολόγου, λυκειάρχη ε.τ. Κωνσταντίνου Σουλιώτη «Θεμελιώδεις Αλήθειες της Ορθόδοξης Εκκλησίας», στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης του Θρησκευτικοφιλολογικού Συλλόγου «Οι Τρεις Ιεράρχες».

Το βιβλίο παρουσίασαν ο π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και ο φιλόλογος, πρ. λυκειάρχης Γιάννης Πατρίκος, παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο πρόεδρος του κοινωφελούς ιδρύματος «Αφών Δεληγεώργη» Νικόλας Δεληγεώργης, που χρηματοδότησε την έκδοση.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη σημασία του συγκεκριμένου πονήματος, σε μια εποχή κατά την οποία αποκτούν ιδιαίτερη αξία τα ζητήματα της πίστεως, ενώ επισήμαναν παράλληλα το σημαντικό έργο του συγγραφέα.

Όπως αναφέρει, άλλωστε, ο ίδιος στο προλογικό σημείωμα: «Με την επιχειρούμενη σύντομη παρουσίαση των θεμελιωδών αληθειών της Ορθόδοξης Εκκλησίας, πιστεύουμε ότι βοηθούμε τον απλό πιστό να «κατανοήσει» τη σώζουσα αλήθεια, η οποία είναι αποταμιευμένη στους φορείς της πίστεώς μας, την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση. Η μελέτη των φορέων αυτών της πίστεώς μας πρέπει να είναι καθημερινό μέλημα όλων μας, γιατί ο λόγος του Θεού που περιέχουν, είναι φως στον δρόμο της ζωής μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου