ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση βιβλίου του Νικόλα Δεληγεώργη

παρουσίαση-βιβλίου-του-νικόλα-δεληγε-829267

Παρουσίαση του βιβλίου του Νικόλα Δεληγεώργη για ζωόφιλους πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στα παιδιά του κατηχητικού σχολείου του Ναού Αγ. Αθανασίου Αλλης Μεριάς, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Δεληγεώργεια 2018».

Ο ιερέας του Ναού π. Σταύρος Γιαννακόπουλος άνοιξε την εκδήλωση λέγοντας ότι σύμφωνα με τις Γραφές ο Θεός έφτιαξε πρώτα τα ζώα και μετά τον άνθρωπο για να τα περιποιείται και να τα προστατεύει. Κατόπιν ανάγνωσε αποσπάσματα του βιβλίου του Νικόλα Δεληγεώργη.

Στη συνέχεια μίλησε η Ελένη Χατζηγιάννη εκπαιδευτικός και αναφέρθηκε στο βιβλίο «Η Λουλού ένα θαυμάσιο σκυλάκι». Η ίδια υπογράμμισε: «Λένε ότι τα ζώα έχουν πολύ αναπτυγμένο το ένστικτό τους και μπορούν να διαισθάνονται πράγματα. Η Λουλού είναι η καλύτερη απόδειξη για αυτό αφού δείχνει αμέσως να αντιλαμβάνεται σε ποιους ανθρώπους είναι συμπαθής και σε ποιους όχι. Μπορεί πολύ εύκολα να διακρίνει τους ανθρώπους που τη θέλουν και πλησιάζει αυτούς και μόνο, ενώ είναι διακριτική και αγνοεί τους υπόλοιπους. Ο Νίνο και η Φώφη είναι το ζευγάρι που υιοθέτησε τη Λουλού, που με τα εκφραστικά της μάτια μπόρεσε να του μιλήσει. Διαβάζοντας το βιβλίο προβληματιζόμαστε με το να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι. Το έχουμε μια ζωή και γίνεται μέρος της οικογένειάς μας δείχνοντας στους υπολοίπους ότι με την αγάπη για τα σκυλάκια δεν πρέπει να υπάρχει προκατάληψη και αποστροφή».

Κλείνοντας, προέτρεψε τα παιδιά: «Πάρτε ένα σκυλάκι, θα γίνει φίλος, φύλακας και σύντροφος στα παιχνίδια σας».

Η Σοφία Δεληγεώργη αναφέρθηκε σε κάποια περιστατικά από τη συμπεριφορά της Λουλού, που εντυπωσιάζουν για τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούσε με τους ανθρώπους.

Ο συγγραφέας του βιβλίου Νικόλας Δεληγεώργης αναφέρθηκε και αυτός στο θέμα της ζωοφιλίας, στη χρησιμότητα των οικόσιτων ζώων και δώρισε στα παιδιά των κατηχητικών το βιβλίο, με τη σύσταση να το διαβάσουν οι γονείς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου