ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση εκδόσεων

παρουσίαση-εκδόσεων-829623

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου στην Αθήνα και στο πλαίσιο της 7ης έκθεσης ορθόδοξου χριστιανικού βιβλίου των εκδόσεων «Εν πλω» η παρουσίαση των δύο συλλογικών τόμων της Εκδοτικής Δημητριάδος (του εκδοτικού τμήματος της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου), με τίτλο: «Πρόσωπο, Ευχαριστία και Βασιλεία του Θεού σε οικουμενική προοπτική. Σύναξις Ευχαριστίας» προς τιμήν του Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Δ. Ζηζιούλα και «Η μαρτυρία της Ορθοδοξίας στη Δύση. Σύναξις Ευχαριστίας» προς τιμήν του Μητροπολίτη Διοκλείας Κάλλιστου Ware.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Δημήτρης Μαυρόπουλος, θεολόγος, εκδότης – ιδρυτής των εκδόσεων «Δόμος», ο δρ. Αθανάσιος Ν. Παπαθανασίου, διδάσκων ΕΔΙΠ στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας και στο ΕΑΠ, αρχισυντάκτης του περιοδικού «Σύναξη» και η δρ. Εύη Βουλγαράκη – Πισίνα, ΕΔΙΠ στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την στρόγγυλη τράπεζα συντόνισε ο δρ. Παντελής Καλαϊτζίδης, διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου.

Οι ομιλητές στις σύντομες παρεμβάσεις τους αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο των συλλογικών τόμων, αναδεικνύοντας βασικές πτυχές του έργου των δύο επιφανών ορθόδοξων θεολόγων του 20ού αιώνα. Επίσης τόνισαν ιδιαίτερα τη συμβολή τους στον διάλογο της Ορθοδοξίας με τα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου