ΕΞΟΔΟΣ

Σύγχρονη όπερα στο «Αχίλλειον»

σύγχρονη-όπερα-στο-αχίλλειον-833638

Βασισμένη στη δραματική ταινία μυστηρίου «Μάρνι» του Χίτσκοκ

Η σύγχρονη όπερα «Μάρνι» του Nico Muhly, βασισμένη στην ομώνυμη δραματική ταινία μυστηρίου του διαχρονικού μετρ του σασπένς Αλφρεντ Χίτσκοκ, θα προβληθεί στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος « The Met: Live in HD», το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 19.55, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».

Το σενάριο της ταινίας του 1964 βασίσθηκε στο μυθιστόρημα του Winston Graham. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Μάλι η δημιουργία της συγκεκριμένης όπερας, της τρίτης που έχει συνθέσει, αποτέλεσε μία τεράστια μουσική πρόκληση, καθώς επιδίωξή του ήταν να φωτίσει τις προθέσεις των χαρακτήρων της ταινίας και του μυθιστορήματος.

Η νέα αυτή παραγωγή εκτυλίσσεται σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό. Είχε προηγουμένως ανέβει με μεγάλη επιτυχία το 2017 στην English National Opera, με την οποία έχει γίνει και η συμπαραγωγή της Metropolitan Opera.

Οι χαρακτήρες που πρωταγωνιστούν εμπλέκονται συνεχώς σε συναισθηματικές περιπέτειες, αλλά και περιπέτειες με τον νόμο. Δραματικές αποκαλύψεις, μυστικά και ενοχές βρίσκονται στον πυρήνα της ψυχολογικής κατάστασης η οποία καθορίζει τις ζωές και τις αποφάσεις τους. H Isabel Leonard εμφανίζεται στον ομώνυμο ρόλο, ενσαρκώνοντας μια νέα γυναίκα η οποία δημιουργεί και υποδύεται συνεχώς διαφορετικές ταυτότητες, τις οποίες χρησιμοποιεί σε μια σειρά από απάτες. Ο Christopher Maltman εμφανίζεται σαν Μαρκ Ρούτλαντ και ερμηνεύει εκπληκτικά τον χαρακτηριστικό ρόλο του εκβιαστή διευθυντή της, ειδικά τη σοκαριστική σκηνή της απόπειρας βιασμού της Μάρνι. Ο ΟIestyn Davies είναι στον ρόλο του αδελφού του Τέρι Ρούτλαντ, η Janis Kelly εμφανίζεται σαν κ. Ρούτλαντ και η περίφημη mezzo-soprano Denyce Graves είναι η μητέρα της Μάρνι. Ο Robert Spano κάνει το ντεμπούτο του ως διευθυντής ορχήστρας.

Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στον «Δίαυλο», τηλ. 2421033692, Σκενδεράνη 11. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων, αλλά και για να εγγραφούν στο Met In Greece Club, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.metingreece.com.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου